FOTO. Pompierii intervin pentru lichidarea unui incendiu puternic în Capitală. A fost emisă avertizare de urgenţă prin RO-ALERT

Elena Marinescu 19/12/2019 | 22:59 Ştiri
FOTO. Pompierii intervin pentru lichidarea unui incendiu puternic în Capitală. A fost emisă avertizare de urgenţă prin RO-ALERT

UPDATE: Incendiul izbucnit, joi seară, la un depozit de pe Şoseaua Fundeni, unde funcţiona un service auto, a fost stins vineri dimineaţă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat, vineri, că incendiul de pe Şoseaua Fundeni a fost stins.

UPDATE: Ministrul de interne, Marcel Vela, a declarat că incendiul a fost localizat şi nu mai există pericolul extinderii flăcărilor.

UPDATE: Pompierii au emis în urmă cu scurt timp un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT pentru locuitorii din zona în care s-a produs incendiul uriaș de la depozitul din București.

”Incendiu major pe Șoseaua Fundeni. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Degajări mari de fum.”, avertizează autoritățile.

______

Un incendiu puternic care a izbucnit joi seara târziu la un depozit de pe Şoseaua Fundeni, cu posibilitate de propagare şi la alte spaţii învecinate. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul se manifestă cu mari degajări de fum, iar intervenţia pompierilor este îngreunată de lipsa hidranţilor.

În exteriorul halei sunt şi alte spaţii de depozitare. Potrivit ISU, la faţa locului au trimise 12 autospeciale de stingere, 2 echipaje SMURD şi cel de descarcerare.

În interiorul depozitului se află şi mai multe autoturisme, iar suprafaţă afectată este de 500 mp. În zonă sunt degajări mari de fum.

„Posibilităţi reduse de alimentare cu apă din reţeaua de hidranţi. Se trimit şi motopompe şi e posibil să se realizeze alimentare şi din lac”, au mai precizat reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov.

Foto: ISU