Platforma TikTok este folosită de 7,4 milioane de români în fiecare lună

Andrei Dumitru 24/10/2023 | 14:34 Ştiri
Platforma TikTok este folosită de 7,4 milioane de români în fiecare lună

Numărul românilor care utilizează în fiecare lună aplicaţia TikTok a ajuns la 7,4 milioane, fie pentru a urmări clipuri sau să le distribuie pe ale lor, fie să experimenteze efectele şi filtrele speciale, arată datele centralizate de reprezentanţii platformei de socializare.

„Cele mai populare videouri şi trenduri pe TikTok dezvăluie pasiunile românilor şi arată aspecte ale culturii locale susţinute de imaginaţia şi creativitatea creatorilor români. De la muzică, sport, lifestyle şi până la studiul pentru examenele naţionale, TikTok este un spaţiu pentru pasiuni şi interese comune. TikTok îi ajută pe români să redescopere dragostea lor pentru cultură. TikTok a susţinut festivalurile de cultură din România cum ar fi TIFF, FITS şi RCW în trecut şi a încurajat comunitatea locală să aprecieze şi să interacţioneze cu actele de cultură. Anul trecut, TikTok a colaborat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania pentru cea de-a XXI-a ediţie, ca parte a #CultureTok. Parteneriatul cu cel mai mare festival de film din România a inclus evenimente, workshop-uri, Live-uri, dar şi hashtag challenge-ul local #PovestitoruldeFilm care a adunat peste 385 de mii de postări”, se menţionează într-un comunicat al companiei, transmis, marţi, AGERPRES.

În ceea ce priveşte vedetele din România, Inna a devenit şi mai cunoscută pe TikTok la nivel mondial datorită single-ului „Up”, în colaborare cu Sean Paul, care a inspirat peste 1,6 milioane de videoclipuri. De asemenea, artista Olivia Addams şi-a început cariera muzicală pe TikTok, unde şi-a promovat pentru prima dată melodia de succes „I’m Lost”, care a ajuns pe locul 1 în Viral 50 Spotify România.

În plus, sportul este una dintre cele mai populare forme de divertisment pe TikTok, iar #TikTokFootball a adunat peste 12 miliarde de vizualizări.

„În România, hashtag-ul #fotbalromania însumează 499,6 milioane de vizualizări şi adună noutăţi, poveştile jucătorilor şi echipelor şi momente memorabile din lumea fotbalului. Conţinutul din sala de sport este, de asemenea, popular, creatorii oferind inspiraţie pentru antrenamente şi stil de viaţă sub hashtag-ul #fitnessromania, care a adunat 293,6 milioane de vizualizări”, notează sursa citată.

Un alt trend popular pe platforma de socializare este #LearnonTikTok, iar unele dintre cele mai folosite hashtag-uri şi cele mai mari comunităţi TikTok din România sunt dedicate învăţării şi descoperirii lucrurilor noi.

„De la #invatapetiktok, care a strâns 9 miliarde de vizualizări şi care reprezintă unul dintre cele mai populare hashtag-uri din ţară şi până la #dezvoltarepersonala care a adunat 1,2 miliarde de vizualizări, românii învaţă şi se dezvoltă în fiecare zi. În timpul examenelor naţionale, învăţarea pe TikTok devine principalul trend, iar profesorii organizează sesiuni live pentru studierea subiectelor de examen. Românii distribuie cu bucurie momente unice din viaţa lor pe TikTok, în timp ce rămân autentici şi sinceri cu ei înşişi. #viatalatara este o comunitate creată de oameni care doresc să împărtăşească conţinut din viaţa lor la ţară şi care arată cum îşi îngrijesc pământurile, plantele şi animalele de fermă. Ei postează sfaturi, momente din viaţa reală, peisaje şi poveşti amuzante, iar hashtag-ul a ajuns 681,6 milioane de vizualizări şi este în creştere. Un alt trend popular care capătă amploare în România este #vlogzilnic, unde creatori din toată ţara îşi arată viaţa de zi cu zi în timp ce muncesc, studiază şi trăiesc într-un mod autentic”, se precizează în comunicat.

TikTok are birouri globale în: Los Angeles, New York, Londra, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul şi Tokyo.