Peste 75% dintre clienții hotelului Epoque Relais & Chateaux sunt străini și vizitează capitala pentru afaceri

NewMoney 28/11/2023 | 17:25 Ştiri
Peste 75% dintre clienții hotelului Epoque Relais & Chateaux sunt străini și vizitează capitala pentru afaceri

În prezent, România este puternic promovată de către publicațiile internaționale drept „o comoară ascunsă”, fiind o destinație foarte sigură și ieftină, spun reprezentanții Epoque Hotel. Însă, anul 2024 se anunță un an dificil, cu creșteri de costuri operaționale și scăderea numărului de călătorii la nivel global, în contextul recesiunii care deja se simte, adaugă aceștia.

De asemenea, sezonalitatea pentru industria hotelieră din București s-a păstrat în ultimii ani, managementul Epoque Hotel estimând aceeași tendință și în anii următorii, respectiv ianuarie-februarie grad de ocupare scăzut, cu o curbă ascendentă până în luna mai și descendentă până în luna august și prima jumătate a lunii septembrie, tipar care se repetă și în a doua jumătate a anului, punctul culmintant fiind în luna octombrie și scăzând gradual spre sfârșitul anului.

La modul general, peste 75% dintre clienții hotelului Epoque Relais & Chateaux sunt străini și vizitează capitala pentru afaceri, însă, există și o categorie importantă de clienți din afara țării care vin în București pentru a se relaxa. Sunt interesați să descopere istoria locală, arhitectura și gastronomia. Clienții români vin în general în interes de afaceri, iar cei care sunt în vacanță sunt atrași de experiențe gastronomice, shopping sau evenimente culturale ce au loc în București.

Turismul de weekend vine ca o completare a celui de business din cursul săptămânii și un nou trend mondial,”bleisure”, ce reprezintă călătorii de business extinse în interes personal, prinde contur și pe piața locală.

Din punct de vedere al gradului de ocupare, în 2023, Hotel Epoque se aliniază pieței hotelurilor de 5 stele, media anuala fiind de aproximativ 60%. De asemenea, în perioada Anului Nou, se estimează un grad de ocupare de 100%.

Epoque este un boutique hotel cu un concept unic pe piață locală, în industria hotelieră de lux, beneficiind inclusiv de un restaurant fine dinning și de SPA cu multiple facilități de relaxare, precum și de un centru de evenimente premium. Totodată, este și singurul hotel din România inclus în colecția Conde Nast Johansen. Arhitectura fațadei Epoque, realizată în stil clasic francez, propune un tribut epocii Micului Paris, în timp ce interioarele dezvăluie o interpretare contemporană a stilului Neo-Românesc tipic primei jumătăți a secolului XX, mizând pe atribute naționale și autentice.