Peste 450.000 de elevi şi preşcolari vor beneficia de programul „Masă sănătoasă”, în valoare de un miliard de lei

Elena Marinescu 28/02/2024 | 18:50 Ştiri
Peste 450.000 de elevi şi preşcolari vor beneficia de programul „Masă sănătoasă”, în valoare de un miliard de lei

Guvernul a aprobat hotărârea în baza căreia va fi alocat un miliard de lei pentru programul naţional „Masă sănătoasă”, de care vor beneficia 459.000 de elevi din 1.223 de unităţi şcolare.

„Prin hotărâre, Guvernul a alocat finanţarea programului naţional „Masă sănătoasă” în 1.223 de unităţi şcolare din toată ţara. Aproximativ 459.000 de elevi şi preşcolari vor beneficia în acest an de o masă caldă sau de un pachet alimentar în fiecare zi de curs, în limita valorii de 15 lei. Suma totală, în acest an, pentru programul „Masă sănătoasă” este de peste un miliard de lei, asigurată de la bugetul de stat”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că programul „Masă sănătoasă” va ajuta copiii din sute de mii de familii, având efect şi în reducerea abandonului şcolar.

„Peste 450.000 de copii vor primi masă caldă sau un pachet alimentar în fiecare zi de curs. Suma totală alocată în 2024 este de peste un miliard de lei. Această măsură nu doar că ajută copiii din sute de mii de familii, dar are ca efect direct şi reducerea abandonului şcolar”, a spus Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

„Mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de şcoli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Naţional „Masă sănătoasă”! Alţi aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar (PNRAS)!”, a scris ministrul Educaţiei, Ligia Deca, pe Facebook. Ea a adăugat că sunt făcuţi „paşi importanţi pentru asigurarea echităţii şi pentru reducerea abandonului şcolar.