Peste 3.300 de blocuri din București au rămas fără apă caldă şi căldură

Elena Marinescu 06/12/2023 | 11:40 Ştiri
Peste 3.300 de blocuri din București au rămas fără apă caldă şi căldură

O nouă avarie înregistrată la o magistrală a Termoenergetica a lăsat fără apă caldă şi căldură peste 3000 de blocuri din Capitală.

Astfel a fost sistată furnizarea agentului termic pentru apă și încălzire în zone din Sectorul 2, dar au funcționat sub parametrii normali și în Sectorul 3. Dintre blocurile afectate, peste 1.500 se află în Sectorul 3, cea mai afectată zonă la ora actuală:

  • Sectorul 1 – 9 blocuri afectate
  • Sectorul 2 – 1.208 blocuri afectate
  • Sectorul 3 – 1.510 blocuri afectate
  • Sectorul 4 – 230 de blocuri afectate

Noua avarie majoră a avut loc pe Magistrala III Sud în după-masa zilei de marți, 5 decembrie, transmite Termoenergetica. Este aceeași zi în care au fost terminate lucrările de reparații de pe Magistrala I Sud.

Pentru alimentarea cu apă caldă a unor zone afectate, „se vor efectua manevrele de trecere a alimentării punctelor termice din Șoseaua Ștefan Cel Mare, între Calea Floreasca și Piața Obor, pe CET Grozăvești”, potrivit unui comunicat Termoenergetica citat de Buletin de Bucureşti.

Între CET Grozăvești și Piața Obor, cel mai îndepărtat punct unde trebuie să ajungă apa caldă, distanța este în linie dreaptă de aproape 5 km. Însă apa caldă trebuie sa parcurgă un traseu sinous care urmărește principalele artere ale Capitalei.

Potrivit aceluiași comunicat, au fost începute lucrările, „în regim de urgență”: „Avaria s-a produs pe conducta Magistralei III Sud, la intersecția străzii Drumețului cu Calea Vitan. Au fost începute în regim de urgență lucrările de golire a conductei, de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei”.

Termenul estimat de către operatorul de termoficare pentru reluarea furnizării cu apă caldă și căldură, în condiții normale, este seara zilei de joi, 7 decembrie. Lucrările la Magistrala I Sud au fost terminate, iar agentul termic va fi furnizat începând de miercuri dimineața.