Persoane suspecte de infectare cu virusul ucigaş, plasate în carantină într-o locaţie secretă din Bucureşti

Elena Marinescu 10/02/2020 | 19:07 Ştiri
Persoane suspecte de infectare cu virusul ucigaş, plasate în carantină într-o locaţie secretă din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Garbiela Firea, a anunțat că Primăria Capitalei a pus la dispoziție o locație în București unde să fie ținute în carantină timp de 14 zile persoanele suspecte de coronavirus. În acest moment, în această locație se află două persoane.

„Am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă”, a susținut Firea.

Gabriela Firea a spus că în acest moment, în locația respectivă se află două persoane a căror identitate este secretă, transmite Digi 24. „Capacitatea totală a acestei locații este de 100 de persoane, sperăm să nu fie nevoie”, a mai spus Firea. Ea a mai spus că deciziile cu privire la carantinarea acestor persoane sunt coordonate de secretarul de stat, Raed Arafat, în locația respectivă duse persoanele care se întorc în țară din zone în care a fost confirmată prezența virusului și prezintă simptomele specifice.