Londra a calificat noul coronavirus drept „o ameninţare gravă şi iminentă”

NewMoney 10/02/2020 | 14:42 Ştiri
Londra a calificat noul coronavirus drept „o ameninţare gravă şi iminentă”

Guvernul britanic a calificat luni noul coronavirus drept o ”ameninţare gravă şi iminentă pentru sănătatea publică” şi a anunţat confirmarea a patru noi cazuri de infectări, numărul total al persoanelor din Marea Britanie afectate ajungând la opt, informează AFP.

„Incidenţa sau transmiterea noului coronavirus constituie o ameninţare gravă şi iminentă pentru sănătatea publică”, a precizat ministerul Sănătăţii într-un comunicat, explicând instituirea unor măsuri pentru ”încetinirea sau împiedicarea unor noi cazuri de infectări”.

Carantină obligatorie

Potrivit noilor măsuri, persoanele afectate de coronavirus ar putea de acum înainte să fie plasate în carantină obligatorie, fără să beneficieze de libertatea de a pleca şi ar putea fi izolate împotriva propriei voinţe, dacă ele constituie în continuare o ameninţare pentru sănătatea publică.

„Ne consolidăm reglementările pentru a putea menţine persoane în carantină pentru propria siguranţă în cazul în care profesioniştii din sănătate publică estimează că există riscul transmiterii virusului altor persoane”, a declarat un purtător de cuvânt din cadrul ministrului Sănătăţii. „Această măsură va facilita munca profesioniştilor din sănătate pentru a contribui la securitatea persoanelor din diferite regiuni ale ţării”.

Guvernul a anunţat că va transforma spitalul Arrowe Park din Merseyside (nordul Angliei) şi centrul Kents Hill Park din Milton Keynes (centrul Angliei) în locuri destinate ”carantinei”.

908 persoane au murit din cazua coronavirusului

Noul coronavirus a provocat decesul a 908 persoane în China continentală (fără să fie luate în considerare Hong Kong şi Macao), unde numărul persoanelor infectate a depăşit 40.000, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat luni de autorităţi, confirmând o anumită stabilizare a evoluţiei epidemiei.

Patru persoane din Marea Britanie au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, ridicând la opt numărul total al celor afectaţi, a precizat luni ministrul Sănătăţii. „Noile cazuri sunt toate cunoştinţe ale unui caz precedent confirmat în Regatul Unit”, a precizat ministerul, indicând că ”virusul a fost dobândit în Franţa”.

Pacienţii au fost internaţi în centre de sănătate specializate, unde ”măsuri fiabile pentru controlul infectărilor au fost instituite în vederea împiedicării transmiterii virusului”.


Sursa: Agerpres