PepsiCo şi Starbucks se alătură unui număr tot mai mare de companii care suspendă publicitatea pe Facebook

NewMoney 29/06/2020 | 10:50 Ştiri
PepsiCo şi Starbucks se alătură unui număr tot mai mare de companii care suspendă publicitatea pe Facebook

PepsiCo şi Starbucks se alătură unui număr tot mai mare de companii mari care au decis să suspende temporar publicitatea pe Facebook şi alte reţele de socializare, pentru a protesta faţă de răspândirea urii.

Surse citate de Fox Business News au spus că PepsiCo nu se va mai promova pe Facebook, potrivit Reuters.

Suspendarea promovării plătite a PepsiCo pe Facebook va avea loc în lunile iulie şi august, iar sursele au descris măsura ca ”un boicot global” faţă de publicitatea pe Facebook.

PepsiCo nu a răspuns imediat unei solicitări  din partea Reuters pentru comentarii.

Starbucks a anunţat că va suspenda temporar promovarea ”pe platformele de socializare” şi că va avea discuţii interne şi cu pertenerii media şi organizaţiile de protecţie a drepturilor civile pentru oprirea răspândirii urii. Compania va continau să facă postări pe reţelele de socializare, dar fără să plătească pentru promovare, potrivit CNBC.

Cu toate acestea, Starbucks a precizat că nu se alătură campaniei de boicot #StopHateForProfit, care a fost lansată la începutul acestei luni de mai multe organizaţii.

”Credem în unirea comunităţilor, atât în persoană cât şi online şi suntem împotriva discursului care răspândeşte ură. Credem că se poate face mai mult pentru a crea comunităţi online mai primitoare şi mai incluzive şi că atât liderii de afaceri cât şi creatrii de politici trebuie să colaboreze pentru a face o schimbare reală”, a anunţat Starbucks.

Un purtător de cuvânt al Starbucks a precizat că măsura nu include YouTube, care este deţinută de Google.

Mai multe companii importante s-au alăturat boicotului Facebook

Coca-Cola a anunţat la rândul său, vineri, că va suspenda promovarea pe reţelele de socializare la nivel global, în timp ce Unilever va opri publicitatea pe Facebook, Instagram şi Twitter în Statele Unite până la 31 decembrie.

Sâmbătă, grupul Diageo a informat că va suspenda promovarea plătită la nivel mondial ”pe plaformele de socializre majore”, începând din luna iulie.

După de un grup de organizaţii au făcut un apel pentru suspendarea publicităţii pe Facebook în luna iulie, peste 100 de companii, între care Levi’s, Patagonia, REI, Lending Club şi The North Face şi-au exprimat intenţia de a participa, potrivit unei liste gestionate de Sleeping Giants.

Din grupul organizator fac parte organizaţii precum Anti-Defamation League, NAACP, Sleeping Giants, Color of Change, Free Press şi Common Sense, care au cerut ”companiilor mari care se promovează pe Facebook să arate că nu vor susţine o compania care pune profitul înaintea siguranţei”.

Organizaţiile cer Facebook să controleze mai strict dezinformările şi răspândirea urii, prin măsuri precum crearea unei linii separate de moderare pentru utilizatorii care afirmă că au devenit ţinte din cauza rasei sau a religiei sau posibilitatea ca cei care se promovează să vadă cât de frecvent apar reclamele lor lângă conţinut care a fost ulterior eliminat din dezinformare sau urmă, iar în acest caz să primească înapoi banii plătiţi.

Anul trecut, Facebook a obţinut venituri din publicitate în valoare totală de 69,7 miliarde de dolari, de la milioane de advertiseri.