Parteneriat între tbi bank și Inter Broker pentru plata RCA în 4 rate fără dobândă

Andrei Dumitru 21/03/2023 | 12:35 Ştiri
Parteneriat între tbi bank și Inter Broker pentru plata RCA în 4 rate fără dobândă

tbi bank a încheiat un parteneriat cu Inter Broker de Asigurare pentru a le permite românilor să cumpere produse de asigurare de orice fel prin intermediul soluției Buy Now, Pay Later (BNPL) în 4 rate fără dobândă sau pe perioade mai lungi, cu dobânzi accesibile. În plus, inclusiv persoanele juridice pot cumpăra acum RCA în rate.

Asigurările de orice tip, inclusiv RCA, pot fi achitate în 6 sau 12 rate, indiferent de sumă, de asigurătorul ales sau de perioadă. Polița se încheie online, iar în maximum 15 minute poate fi descărcată.

„În România există un deficit semnificativ de protecție, ceea ce înseamnă că oamenii sunt vulnerabili din punct de vedere financiar atunci când se întâmplă ceva care le afectează mașina, casa, sănătatea sau viața, dar asigurările pot reduce semnificativ acest deficit. Deși în România penetrarea asigurărilor este încă redusă, iar cultura privind protecția este subdezvoltată în comparație cu alte țări din Europa Centrală și de Vest, tendințele arată că oamenii recuperează din urmă pe măsură ce devin din ce în ce mai conștienți de necesitatea asigurărilor. Parteneriatul cu Inter Broker își propune să ajute românii să aibă o mai bună protecție și, mai ales în aceste contexte dificile, să reducă efortul financiar în cazul unor situații neprevăzute”, spune Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi bank.

Inter Broker este unul dintre cei mai importanți brokeri de asigurări din România, cu peste 10 milioane de polițe emise, 1,4 milioane de clienți și peste aproape 2000 de agenți de asigurări distribuiți la nivel național. Compania oferă o gamă foarte largă de asigurări, de la RCA și Casco la asigurări de locuință și sănătate.

„Românii sunt din ce în ce mai interesați să cumpere asigurări, fie că este vorba despre mașini, locuințe sau sănătate. Piața se maturizează, iar oamenii își dau seama că asigurările sunt esențiale într-o economie dezvoltată, în care riscurile de a pierde devin prea mari pentru a fi ignorate. Combinând expertiza noastră în asigurări cu prezența puternică a tbi bank în industria financiară, vom putea oferi o experiență excelentă clienților noștri”, spune Carmen Cotrau, Executive Manager, Inter Broker.

Deficitul de protecție a românilor în fața unor evenimente nedorite negative se situa în 2021 la 620 de miliarde de lei (126 de miliarde de euro), în creștere cu 5,6% față de 2020, arată o analiză realizată de un grup de experți independenți pentru Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).