(P) 3 tendințe care impactează decisiv piața muncii și felul în care lucrăm

NewMoney 08/07/2020 | 12:44 Ştiri
(P) 3 tendințe care impactează decisiv piața muncii și felul în care lucrăm

Modul de lucru în organizații s-a schimbat constant în ultimii ani, iar contextul social din prima jumătate a lui 2020 a contribuit și mai mult la acest lucru. Stilul de lucru hibrid, un mix între lucrul de acasă și lucrul de la birou, faptul că foarte multă informație este manevrată în afara biroului ridică noi provocări carora va trebui sa le raspundem rapid. Descopera cum arată, în viziunea Canon, viitorul biroului modern si care sunt principalele tendințe care schimbă felul în care lucrăm.

  1. Securitatea IT

Cu toții ne temem că afacerile noastre ar putea fi supuse atacurilor cibernetice, însă practica ne arata ca 90% din incidentele de securitate sunt datorate erorilor umane, nu atacurilor cibernetice direcționate. În mediul de birou, cca. 25% dintre incidentele de Securitate sunt datorate gestionării defectuoase a informațiilor pe hârtie – de exemplu, cineva imprimă statul de plată și uită să colecteze documentul din imprimantă.

În acest context, din perspectiva echipamentelor de imprimare, Canon oferă soluții integrate de Securitate 360: asigură un control total, pe tot parcursul circuitului documentelor dintr-o companie. Imprimantele multifuncţionale moderne (MFP) s-au transformat în instrumente puternice, care la fel ca PC-urile şi serverele au sisteme de operare, hard disk-uri uriaşe, se conectează la reţea şi internet, şi sunt utilizate în comun de utilizatori pentru a procesa zilnic un număr enorm de documente importante pentru afacere.

Seria Canon imageRunner advance DX oferă posibilitatea de a gestiona accesul utilizatorilor, cu user name și parolă, sau prin utilizarea cardului de acces. Astfel, se pot crea profiluri de utilizatori care să aibă acces la o parte dintre funcțile dispozitivelor.

Imprimantele multifuncționale Canon Image Runner Advance asigură conformitatea cu standardele de Securitate la cel mai inalt nivel. De altfel, aceste echipamente au fost și premiate în 2020 de organizația independentă BLI ca „Gama de multifuncționale ale anului 2020”.

  1. Mobilitatea

Forța de lucru este astăzi mobilă, angajații autonomi, iar lucrul colaborativ și integrarea cloud o necesitate. Companiile încearcă astfelidentifice noi căi de conexiune între cei de la birou și cei de acasă și de a organiza informația pe care aceștia o folosesc într-un mod structurat și, mai ales, sigur. Toată această schimbare poartă numele de transformare digitală. Un proces de lungă durată, complex, care are însă de depășit o serie de bariere.

Munca de acasă, distanțarea socială, interacțiunile limitate, împing organizațiile spre comunicare online, spre Cloud, spre automatizare – eficientizare. Aici, România este în avantaj: beneficiază de internet de viteză mare, de o parte a forței de munca educată și nu are o moștenire tehnologică foarte învechita. Toate acestea oferă premisele unei adaptări rapide.

“Angajații viitorului vor fi din ce în ce mai autonomi, iar ustensilele lor de zi cu zi mai conectate și mai sigure. Securizarea datelor va fi însă o provocare mai mare ca oricând, iar mobilitatea în procesele de lucru (productivitatea și eficiența, îmbunătățirea timpului de reacție, posibilitatea de lucra remote fără a compromite securitatea datelor) va deveni un aspect de avut în vedere de tot mai multe corporații sau firme, indiferent de numărul de angajați”, concluzionează Petronius Secăreanu, General Manager Canon România și Bulgaria.

  1. Automatizare

Automatizarea este foarte importantă pentru evoluția în organizații și modul în care lucrăm. De aceea, Canon acordă o mare importanță și dezvoltării de soluții de workflow management și information management, cum sunt Canon imageRunner advance DX și Canon uniFLOW. Cea din urmă, este o platformă gândită pentru gestionarea tuturor proceselor de imprimare și scanare dintr-o organizație.

Doar în România se estimează că 50% din volumul de muncă poate fi automatizat, mai ales în domenii precum agricultura, producția, comerțul, construcțiile și transportul. Un exemplu simplu de proces care poate fi automatizat în orice domeniu este procesarea facturilor (emise sau primite). O activitate care acum se face în bună măsură manual, cu potențiale erori, pierderi de documente.

Experiența Canon în automatizare arată că se pot obține economii de peste 40%, se poate creste de câteva ori capacitatea de procesare, dar și îmbunătăți relația cu clienții. Totul, automatizând un singur proces dintr-o organizație.