OMV Petrom și Hunt Oil au început producția experimentală de gaze de la Padina

Gabriel Bucur 08/12/2016 | 15:49 Ştiri
OMV Petrom și Hunt Oil au început producția experimentală de gaze de la Padina

OMV Petrom și Hunt Oil Company of Romania au pornit producția experimentală de gaze din zăcământul de la Padina, din județul Buzău, descoperit la sfârșitul anului 2014, anunță compania controlată de grupul austriac.

Producția se realizează cu ajutorul sondei Padina Nord 1 și a unor facilități de producție construite recent. Valoarea investițiilor făcute în proiect de OMV Petrom și Hunt Oil, în perioada 2014-2016, se ridică la aproape 17 milioane de euro.

Sonda Padina Nord 1 este printre cele mai productive sonde din portofoliul OMV Petrom, cu o producție medie totală de gaze și condensate de circa 1.900 de bep/zi (barili echivalent petrol/zi), în linie cu estimările inițiale.

Punerea în producție a zăcământului de la Padina demonstrează angajamentul nostru de a continua investițiile pentru proiectele care se dovedesc viabile, în ciuda contextului nefavorabil determinat de prețurile mici ale țițeiului și gazelor. Cu un portofoliu de zăcăminte predominant mature, România are nevoie de investiții pentru a continua să producă țiței și gaze”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom și responsabil pentru activitatea de Upstream.

Se estimează că la Padina producția experimentală va dura circa 12 luni. Producţia experimentală este ultima fază a etapei de explorare a unui zăcământ nou și urmăreşte obţinerea datelor care să permită stabilirea detaliilor tehnico-economice care stau la baza deciziei de trecere în faza de dezvoltare.

În 2010, OMV Petrom a încheiat un contract cu Hunt Oil cu scopul de a explora și dezvolta blocurile de pe uscat Adjud și Urziceni Est, fiecare partener având o cotă de participare de 50 de procente, iar Hunt Oil fiind operatorul.

OMV Petrom este cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei. Hunt Oil Company este una dintre cele mai mari companii nelistate din SUA și este implicată în activități de explorare și producție în America de Nord, America de Sud, Europa și Orientul Mijlociu.

 


FOTO: Guliver / Getty Images

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.