Oasis refinanțează cu aproape 9 milioane de euro două proiecte de retail din Oradea și Mangalia

Andreea Neferu 29/06/2017 | 11:33 Ştiri
Oasis refinanțează cu aproape 9 milioane de euro două proiecte de retail din Oradea și Mangalia

Dezvoltatorul imobiliar Oasis Retail & Development Consulting, controlat de Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, a semnat cu Raiffeisen Bank România pentru un credit de 8,5 milioane de euro, destinat refinanțării proiectelor de retail Prima Shops Oradea și Mangalia.

Prima Shops Oradea are în prezent prima faza închiriată în proporție de 100%. Oasis a semnat de curand cu JYSK un contract pentru 1.100 mp, retailerul danez de mobilă și accesorii urmând să deschidă magazinul din Oradea în luna august. Ceilalți chiriași ai primei faze sunt CCC, Takko, Deichman, Pepco, Flanco, Noriel și Intersport. Faza a doua va fi deschisă în toamna acestui an, urmând ca parcul de retail să însumeze 10.000 de metri pătrați.

Pe de altă parte, Prima Shops Mangalia a fost inaugurat în vara anului trecut, galeria fiind închiriată catre retailerii Deichmann și Pepco.

„Dezvoltarea celor două parcuri de retail  din Mangalia și Oradea am realizat-o din surse proprii. În contextul îmbunătățirii treptate a condițiilor de finanțare în piața locală precum și a creșterii susținute a sectorului de retail, ne-am decis sa refinanțăm această investiție, urmând să dam curs unor noi oportunități de dezvoltare”, a spus Klaus Reisenauer, asociat în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Compania dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops și Family Center. Portofoliul Oasis în România constă în cinci parcuri de retail sub brandul Prima Shops în Roman, Reghin, Făgăraș, Tecuci și  Mangalia; trei parcuri de retail deținute in parteneriat, sub brandul Family Center, în Botoșani, Giurgiu și Râmnicu Vâlcea și 12 magazine inchiriate catre Lidl.


Sursă foto: Oasis Retail & Development Consulting

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.