Noua ţintă asumată a armatei ucrainene va înfuria Kremlinul

Elena Marinescu 03/04/2024 | 17:44 Ştiri
Noua ţintă asumată a armatei ucrainene va înfuria Kremlinul

O sursă din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev a dezvăluit că podul din Crimeea, care conectează peninsula la regiunea rusă Krasnodar, va fi distrus în prima jumătate a anului 2024.

Anunțul vine în contextul atacurilor Ucrainei împotriva rafinăriilor de petrol și a întreprinderilor militare rusești din teritoriul Federației Ruse, potrivit informațiilor obţinute de publicaţia The Guardian.

Cel mai recent atac al Ucrainei a fost asupra fabricii din Tatarstan, unde sunt produse rachetele Shahed. În plus, Forțele de Apărare ucrainene dețin nu numai drone aeropurtate, ci și maritime, astfel că Ucraina a reușit în ultimele cinci luni să scufunde șapte nave rusești, una dintre ele, Sergei Kotov, lângă Podul Kerci.

„Vom face acest lucru în prima jumătate a anului 2024”, se arată în publicația străină. De asemenea, planul de distrugere a podului Kerci fost aprobat de președintele Zelenski.

Podul Kerci, una din marile realizări ale lui Putin

Cu toate că Podul Kerci este bine protejat și a fost reparat de două ori după atacuri anterioare, Ucraina intenționează să îl distrugă folosind arme cu rază lungă de acțiune. În iulie 2023 podul a fost atacat de drone navale, iar în octombrie 2022, un camion care circula pe drum a explodat.

Zelenski a solicitat Germaniei să transfere rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, însă cancelarul german Scholz a refuzat să transfere rachetele, invocând riscul escaladării conflictului, aminteşte b1.ro.

Cu toate acestea, adjunctul Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vadim Skibițky, susține că Ucraina nu are altă opțiune decât să efectueze lovituri direcționate asupra țintelor inamice pentru a câștiga războiul.