Nokia devine cel mai mare chiriaș de birouri din provincie

Gabriel Bucur 11/07/2017 | 14:05 Ştiri
Nokia devine cel mai mare chiriaș de birouri din provincie

 

Compania Nokia a devenit cel mai mare ocupant de spații de birouri situate în afara Bucureștiului, cu un total de 27.000 de metri pătrați închiriați, după relocarea și extinderea birourilor din Timișoara într-un singur loc, Bega Business Park, în mai multe etape, în perioada 2015-2017, anunță ACTIV Property Services, companie de consultanță imobiliară ce a intermediat extinderea spațiilor de birouri închiriate de Nokia în Timișoara.

Noul parc de afaceri Bega Business Park este dezvoltat de Bega Group, condus de frații Marius și Emil Cristescu. Nokia ocupă integral prima clădire a parcului, cu o suprafață de 15.700 de metri pătrați, aflată în proces de extindere cu încă 1.420 de metri pătrați, și a preînchiriat 10.230 de metri pătrați în a doua clădire a parcului, ce urmează să fie gata în 2018.

„Succesul reconvertirii primei clădiri a dus la demararea construcției unei clădiri noi, de 14.000 de metri pătrați, peste 70% din suprafață fiind deja preînchiriată de Nokia”, a declarat Felicia Vasiu, managerul biroului din Timisoara al ACTIV Property Services.

Bega Business Park este unul dintre principalele proiecte de birouri aflate în derulare în Timișoara și, în final, urmează să aibă o suprafață închiriabilă totală de 73.000 de metri pătrați. Prima clădire a parcului de birouri a fost livrată în 2015, după remodelarea unei foste hale în spații de birouri de clasa A. Aflată în proces de construcție, a doua clădire a parcului va avea șapte etaje, iar termenul de finalizare este prima parte a anului viitor. Parcul este prevăzut sa includă alte trei clădiri similare celei aflate în construcție.

Piața de birouri din Timișoara a înregistrat o activitate record în ultimul an, cu tranzacții majore de închiriere ce însumează peste 45.000 de metri pătrați. Cererea vine în special din partea companiilor de IT&C, care continuă să se extindă și să-și consolideze birourile în spații moderne. Cu un total de suprafață închiriabilă de 185.000 de metri pătrați, Timișoara este a treia piață de birouri ca mărime din România, după București și Cluj-Napoca.

 


FOTO: ACTIV Property Services

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.