Noile telefoane iPhone vor putea deveni terminale de plată după ce Apple a achiziționat un start-up

NewMoney 05/08/2020 | 11:12 Ştiri
Noile telefoane iPhone vor putea deveni terminale de plată după ce Apple a achiziționat un start-up

Apple a achiziționat un startup, Mobeewave Inc., care a dezvoltat o tehnologie pentru a transforma iPhone-urile în terminale de plată mobile, potrivit unuiraport al Bloomberg. Citând oameni familiarizați cu problema, raportul de spune că tranzacția valorează în jur de 100 de milioane de dolari.

Apple a confirmat acordul cu declarația sa standard despre strategia de achiziție. „Apple cumpără din când în când companii mai mici de tehnologie și, în general, nu discutăm scopul sau planurile noastre”, a spus un purtător de cuvânt Apple pentru Bloomberg. Compania nu a confirmat prețul de achiziție raportat de 100 de milioane de dolari.

Tehnologia Mobeewave este o modalitate de a accepta fără probleme plățile cu cardul de credit cu o singură atingere a telefonului. Astfel, un cumpărător ar putea pur și simplu să își atingă cardul de credit pe spatele smartphone-ului pentru a procesa o plată. Sistemul funcționează prin intermediul unei aplicații de la Mobeewave, precum și a tehnologiei NFC.

Cum funcționează aplicația cumpărată de Apple

Demonstrația de pe site-ul Moobeewave arată procesul în trei pași:

  • Pasul unu: Introduceți suma tranzacției
  • Pasul doi: Atingeți cardul clientului pe spatele dispozitivului
  • Pasul trei: Plata este procesată pe dispozitivul dvs.

Există o varietate de moduri în care Apple ar putea încorpora această tehnologie în iPhone sau alte produse. Această caracteristică ar putea fi o modalitate pentru Apple de a-și extinde platforma Apple Pay. Mai mult, Apple Card a debutat anul trecut, iar tehnologia Mobeewave s-ar putea integra în acel ecosistem, inclusiv în aplicația Apple Wallet.

Știrile achiziției Mobeewave apar în aceeași zi în care CEO-ul Apple, Tim Cook, a vorbit despre strategia Apple pentru achiziționarea altor companii. În efortul de a diferenția Apple de alte companii tehnologice care s-ar putea concentra pe achiziționarea de potențiali concurenți, Cook a subliniat că Apple achiziționează o companie pentru a implementa respectivele tehnologii în iPhone.