Nicușor Dan: Un nou tronson de magistrală de termoficare cu o lungime de 1.000 metri va fi dat în funcţiune, după finalizarea probelor de presiune

Andrei Dumitru 06/12/2022 | 14:55 Ştiri
Nicușor Dan: Un nou tronson de magistrală de termoficare cu o lungime de 1.000 metri va fi dat în funcţiune, după finalizarea probelor de presiune

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că un nou tronson de magistrală de termoficare cu o lungime de 1.000 metri va fi dat în funcţiune, după finalizarea probelor de presiune. Este vorba despre tronsonul modernizat de Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, care face parte din Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăveşti şi se află pe Calea Dorobanţi, între Piaţa Lahovari şi Institutul Goethe.

„Un nou tronson de magistrală de termoficare cu o lungime de 1.000 metri va fi dat în funcţiune după finalizarea probelor de presiune. Tronsonul modernizat de Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti face parte din Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăveşti şi se află pe Calea Dorobanţi, între Piaţa Lahovari şi Institutul Goethe. Întregul obiectiv are o lungime totală a conductelor de 11 kilometri, dintre care 7 km de conductă magistrală şi 4 kilometri de conducte aferente racordurilor în punctele termice. Lucrările de modernizare presupun înlocuirea completă a conductelor vechi cu conducte noi, preizolate, dotate cu fir de detecţie a avariilor”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

El a mai spus că, până în prezent, Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti a modernizat 2,5 km din cei 11 km.

„Acesta este un obiectiv important al sistemului de termoficare, ce asigură furnizarea apei calde si a căldurii pentru 15 puncte termice, respectiv pentru 66 blocuri de locuinţe din Sectorul 1. Prin lucrările de modernizare, se va îmbunătăţi distribuţia energiei termice şi către cartierul Aviaţiei, zonă în care alimentarea cu agent termic a fost deficitară în ultimii ani. Lucrările vor continua şi pe parcursul sezonului rece, când vor fi modernizate racordurile, conducte de dimensiuni mai mici, care asigură legătura între conductele magistrale şi punctele termice, fără a afecta alimentarea cu agent termic pentru locuitorii din zona. Zonele aferente Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăveşti sunt: Calea Dorobanţilor, Iancu de Hunedoara, Str. Braziliei, Calea Floreasca, str. Take Ionescu, Str. George Enescu, Str. Arh. Ion Mincu, bd. Ion Mihalache, Muzeul Antipa (Sos. Kiseleff), Piaţa Victoriei, Str. Paris”, a completat edilul general.