Nicușor Dan: Am acționat în instanță firma MOL România

Andrei Dumitru 09/08/2022 | 15:12 Ştiri
Nicușor Dan: Am acționat în instanță firma MOL România

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a acţionat în instanţă firma MOL România de la care solicită pagube materiale de aproximativ un milion de lei şi a solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate şi această firmă, pentru opt locaţii din Bucureşti.

„Am acţionat în instanţă firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei şi am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate şi această firmă, pentru opt locaţii din Bucureşti. Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi MOL România, care a preluat drepturile şi obligaţiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părţile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activităţile desfăşurate, mai precis, vânzare produse petroliere şi comercializare alte produse. Municipalităţii îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în şapte locaţii (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniţei, Timpuri Noi, Mol Rahova şi Mol Piaţa Muncii) şi 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

El a adăugat că „în locaţiile respective, Mol România a desfăşurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activităţi comerciale prin intermediul unor alte societăţi şi s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”.

Mol România a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de peste 7,9 miliarde de lei și un profit net de 400 de milioane de lei, conform datelor care se regăsesc pe site-ul de la Ministerul Finanțelor.

Declarație oficială MOL România Petroleum Products SRL

„Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată astăzi, pe Facebook, de către domnul Primar General. De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul Primar.  MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, a transmis compania.