Nicuşor Dan: 50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

Elena Marinescu 28/09/2023 | 17:56 Ştiri
Nicuşor Dan: 50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că 50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, cu câte două puncte de reîncărcare, vor fi montate pe 11 amplasamente din Bucureşti.

”Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii «Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Bucureşti»”, a scris, joi, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul precizează că, în Sectorul 1, vor fi amplasate 6 staţii la Gara Băneasa (Esplanda Gării Băneasa şi strada Tipografilor), una în zona  parcării Piaţa Victoriei (spre Buzeşti), 6 la Expoziţiei (în zona World Trade Center), alte 6 la Nicolae Caranfil (strada Nicolae Caranfil).

”În Sectorul 2, vor fi câte 6 amplasamente pe Chiristigiilor (strada Chiristigiilor), Bucur Obor (strada Halele Obor), Pantelimon 1S (şoseaua Morarilor – şoseaua Vergului). În Sectorul 4 va fi o staţie pe Văcăreşti (Calea Văcăreşti – Arhivele Statului, spre strada Mărţişor). În Sectorul 5 vor fi amplasate 5 staţii pe Bulevardul Unirii, 3 la Marriott (Calea 13 Septembrie – zona Piaţa Arsenalului)”, a mai transmis primarul.

Potrivit News.ro, edilul a explicat că alte 4 staţii vor fi pentru sectoarele 4 şi 5 – pe Bd. Libertăţii – Splai Independenţei – Piaţa Naţiunile Unite. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 17,9 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care două luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţie.

”Aceste staţii se adaugă celor 40 pentru care suntem în curs de obţinere a avizelor de amplasare”, a mai transmis primarul general.