Nereguli gasite de Protecția Consumatorului la patru magazine dintr-un lanț important

NewMoney 08/01/2019 | 17:58 Ştiri
Nereguli gasite de Protecția Consumatorului la patru magazine dintr-un lanț important

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit mai multe nereguli la patru magazine Mega Image din Constanţa. Comisarii au descoperit că sucurile fresh de portocale expirate primeau un nou termen de valabilitate, cafeaua oferită spre comercializare avea doar „aromă“, pe ciocolata Snickers apare o etichetă „pictată manual“, scrie Adevărul.

„Abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele şase luni: promoţii expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare, lipsa informaţiilor, aşa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficienţe majore la raionul de legume-fructe. (…) În timpul controlului s-a încercat «remedierea» unor deficienţe, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi amplasarea etichetei «pictată manual» pe o ciocolată ambalată”, a afirmat Horia Constantinescu. Acesta precizează că astfel s-ar fi încercat să se acopere o promoţie expirată.

Prin urmare, cele patru magazine în care inspectorii au găsit nereguli ar putea fi închise pentru o perioadă de 6 până la 12 luni.


Foto: OPC Constanța