NEPI reînnoiește angajamentul de fuziune cu grupul Rockcastle

Andreea Neferu 05/12/2016 | 12:01 Ştiri
NEPI reînnoiește angajamentul de fuziune cu grupul Rockcastle

Fuziunea dintre cel mai mare jucător de pe piața imobiliară locală, NEPI, și grupul Rockcastle intră în linie dreaptă, iar dezvoltatorul care deține Mega Mall a revenit zilele trecute cu un anunț potrivit căruia este așteptată încheierea acestei tranzacții.

„Discuțiile dintre NEPI și Rockcastle au condus la o evaluare comună a unei tranzacții prin schimb de acțiuni (all-share transaction), unde valoarea deținerilor fiecărui acționar va fi determinată pe baza unui raport de schimb (…). Aspectele legale, fiscale și de reglementare sunt în prezent analizate în diverse jurisdicții”, se arată într-un comunicat publicat pe bursă.

O tranzacție între cei doi jucători ar urma să conducă la o creștere substanțială a capitalizării bursiere, toți acționarii urmând să beneficieze de pe urma unei lichidități crescute, iar integrarea celor două echipe de management ar urma să aducă ”sinergii strategie și valoare adăugată” pentru acționarii celor două companii, potrivit aceluiași comunicat.

NEPI a anunțat oficial în octombrie că a demarat negocierile cu privire la o posibilă fuziune cu Rockcastle, după ce informații privind această mutare au apărut prima oară într-o publicație din Africa de Sud.

Rockcastle este listat la bursa din Johannesburg (Africa de Sud) și din Mauritius și are active totale de 2,9 miliarde de dolari, potrivit unui raport pentru primele nouă luni ale acestui an. Compania are expunere și pe Europa Centrală, unde a investit până la jumătatea acestui an circa 520 de milioane de dolari, în special în țări precum Polonia sau Cehia.

NEPI este listat la Bursa de la București și la cea din Johannesburg, având în portofoliu active precum clădirile de birouri Floreasca Business Park și The LakeView din București sau centrele comerciale Mega Mall și Promenada din Capitală. Compania avea la finalul lunii septembrie active totale de 2,4 miliarde de euro. NEPI are în prezent o capitalizare de peste 15 miliarde de lei, potrivit informațiilor de la Bursa din București.

 


FOTO: MegaMall

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.