Nemții de la Metro vând și ultimele patru magazine Real din România

Andreea Neferu 20/01/2017 | 16:58 Ştiri
Nemții de la Metro vând și ultimele patru magazine Real din România

Grupul german Metro a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai avea în România către compania Terazone Enterprises Limited, înregistrată în Cipru.

”Metro Group a vândut părțile sociale deținute în cadrul Real Hyper Magazine SRL (care operează 4 magazine în România), companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzacția a fost finalizată astăzi, 20 ianuarie 2017, moment în care noul proprietar a devenit deținătorul legal al acestor părți sociale”, au declarat reprezentanții Metro, la solicitarea NewMoney.

În 2012, Metro a vândut 20 de magazine Real din România către francezii de la Auchan, în cadrul unei tranzacții internaționale. Nemții au rămas însă cu patru magazine la Arad, Constanța, Oradea și Suceava, care în 2015 au avut afaceri de circa 56 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor

Auchan a plătit aproape 260 de milioane de euro pentru achiziția magazinelor Real din România.

Vânzările Metro România în anul fiscal 2015-2016 (1 octombrie 2015 – 30 septembrie 2016) s-au ridicat la 904 mil euro. Compania are o rețea de 30 de magazine pe plan local. 

Vânzarea magazinelor Real vine în contextul în care la finalul anului trecut, și rețeaua Profi a fost vândută de fondul de investiții Enterprise Investors  pentru 533 de milioane de euro către Mid Europa Partners, în cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc. 

 

 


 

Sursă foto: Metro

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.