MyBenefits anunță un parteneriat cu 7card

Andrei Dumitru 11/04/2024 | 10:56 Ştiri
MyBenefits anunță un parteneriat cu 7card

MyBenefits anunță semnarea unui parteneriat cu 7card, companie care activează în sectorul de corporate wellbeing, și estimează că numărul angajaților orientați spre wellbeing va crește cu 20%, în timp ce numărul de clienți ai platformei de beneficii va crește cu 25% după primul an de implementare.

Parteneriatul oferă angajaților posibilitatea de a-și achiziționa direct prin intermediul platformei MyBenefits, un pachet de wellbeing, care include acces la activități sportive și recreative, mindfulness si nutriție.

În ceea ce privește angajatorii, prin oferirea unui pachet de wellbeing, aceștia pot demonstra angajamentul lor față de sănătatea și bunăstarea angajaților, ceea ce poate conduce la o creștere a satisfacției acestora.

„Sedentarismul este o problemă majoră a zilelor noastre care duce la îmbolnăviri mai dese și destul de grave, iar angajatorii au început să fie conștienți că accesul la săli de sport și la activități de sport cât mai variate pot menține sau îmbunătăți starea de sănătate a angajaților. Misiunea noastră este să susținem angajatorii în furnizarea de beneficii adaptate nevoilor diverse ale angajaților lor, potrivite profilului și etapei din viață în care se află. Prin parteneriatul cu 7card, MyBenefits va acorda accesul la o gamă variată de beneficii destinate angajaților care sunt preocupați de wellbeing”, a declarat Andrei Dumitrel, CEO și co-fondator MyBenefits.

“La 7card, ne place să credem că oferim mai mult decât beneficii – oferim alegeri care contează. Alături de MyBenefits, le dăm angajaților libertatea de a spune ‘asta îmi face ziua mai bună’ când vine vorba de sănătatea și starea lor de bine. Și la urma urmei, când toți au ceva de ales, munca nu mai e doar un loc, ci o parte dintr-un stil de viață sănătos. Noi suntem aici pentru a face binele să fie la fel de accesibil ca inbox-ul tău,” a declarat Dan Moraru, Country Lead la 7card.

Tendințele principale din domeniul beneficiilor în 2024

Din perspectiva mediului de business, primul trimestru al anului 2024 a debutat cu incertitudinea generată de modificările aduse la Codul Fiscal care au influențat bugetele companiilor. Printre cele mai importante schimbări se numără eliminarea deductibilității pentru telemuncă și scăderea plafonului pentru activitățile sportive de la 400 la 100 euro pe an.

Pe scurt, potrivit MyBenefits, prima parte a anului 2024 a fost despre calibrare, rebugetare și adoptarea unor noi strategii prin care companiile să-și optimizeze bugetele disponibile.

Ulterior, după prima jumătate a primului trimestru, s-a observat o creștere a interesului companiilor pentru serviciile oferite întrucât angajații își pot optimiza bugetul prin alegerea beneficiilor relevante pentru ei, dar și cărora li se aplică în continuare anumite deductibilități fiscale.

În concluzie, în primul trimestru al anului 2024, schimbările fiscale au generat incertitudine, însă interesul companiilor pentru serviciile noastre a crescut pe măsură ce acestea au căutat soluții pentru optimizarea bugetelor.

Din perspectiva angajaților, utilizatorii platformelor digitale sunt din ce în ce mai dornici să achiziționeze și alte beneficii decât beneficiile clasice, iar dacă în urmă cu doi ani abonamentul pentru sport era achiziționat preponderent de angajații mai tineri, acum se observă o modificare în comportamentul de achiziție al tuturor angajaților, indiferent de vârstă.

Flexibilitatea, angajamentul echipei și starea de bine a angajaților sunt cele mai importante trei nevoi ale companiilor din perspectiva resurselor umane, potrivit MyBenefits.

1. Cultivarea motivației și angajamentului

În 2024, companiile se confruntă cu provocarea de a menține niveluri înalte de motivație și angajament în rândul angajaților, în contextul unei piețe a muncii extrem de competitive și a schimbărilor continue în preferințele angajaților. Angajatorii trebuie să adopte strategii inovatoare și personalizate de motivare, care să depășească paradigmele tradiționale, precum bonusurile financiare, orientându-se către recunoașterea meritelor individuale și încurajarea dezvoltării personale și profesionale.

2. Stimularea coeziunii și eficienței echipei

Dinamica echipelor de lucru se schimbă rapid, cu o creștere a muncii la distanță și a modelului hibrid, provocând companiile să găsească modalități creative de a construi și menține o cultură organizațională puternică și o coeziune a echipei. Este esențial ca HR-ul să implementeze programe care promovează colaborarea, comunicarea eficientă și sentimentul de apartenență, aspecte vitale pentru o cultură organizațională sănătoasă.

3. Adaptabilitatea și personalizarea beneficiilor

În fața unei diversități crescânde în forța de muncă, o abordare „unică pentru toți” în ceea ce privește beneficiile angajaților nu mai este viabilă. Companiile trebuie să fie pregătite să ofere un portofoliu variat de beneficii, adaptabile și personalizate, care să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui angajat. Aceasta implică nu doar beneficii tradiționale, ci și soluții inovatoare care să adreseze aspecte precum sănătatea mintală, flexibilitatea muncii și dezvoltarea personală.