Monsson Trading a dotat în 2023 Spitalul Județean Constanța cu sisteme și echipamente medicale în valoare de aproximativ 770.000 euro

NewMoney 19/12/2023 | 12:35 Ştiri
Monsson Trading a dotat în 2023 Spitalul Județean Constanța cu sisteme și echipamente medicale în valoare de aproximativ 770.000 euro

Furnizorul de energie Monsson Trading a alocat, în anul 2023, aproximativ 770.000 de euro pentru dotări la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, finanțând achiziția de sisteme și echipamente medicale de ultimă generație, precum și lucrări de renovare a unor secții medicale.

”Pacienții din județele Constanța, Călărași, Ialomița și Tulcea sunt deserviți de medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța și aceștia au nevoie de ajutor și de investiții pentru a-și face treaba cu profesionalism. Încă din anul 2017 am decis să contribuim cât de mult putem la construcția unui sistem public de sănătate de înaltă calitate”, a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

”Cred că o calitate bună a serviciilor medicale este posibilă doar dacă există susținere din toate părțile, atât de la medici și personalul medical, cât și de la mediul privat prin donații, precum și de la cetățeni prin prevenție și, bineînțeles, mai ales de la statul român”, a continuat Muntmark.

Așadar, valoarea echipamentelor și a lucrărilor sponsorizate, în anul 2023, de Monsson Trading către SCJU Constanța, prin intermediul și cu ajutorul Fundației “Șanse Egale” și al Fundației “Mecena”, a ajuns la nivelul de aproximativ 770.000 euro.

În acest an, furnizorul de energie a achiziționat și/sau contractat mai multe sisteme și echipamente medicale al căror beneficiar direct este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Dintre acestea enumerăm: o masă de operație Kerna cu bol de colectare pentru Secția Urologie, un sistem de chirurgie laparoscopică pentru Secția Chirurgie Generală, un ecograf și tărgi pentru Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Monsson Trading a mai cumpărat și o canapea specială pentru consultații pentru Secția Dermatovenerologie, sonde ecograf pentru Pediatrie, un sistem de chirurgie laparoscopică și histeroscopie pentru Ginecologie, o nouă masă de operație și un aparat de radiologie cu braț C pentru Secția Cardiologie. De asemenea, furnizorul de energie s-a ocupat și de înlocuirea unei unități de aer condiționat la UPU, de finanțarea parțială a unor lucrări de renovare, de achiziționarea de uși metalice ignifuge și rampe de oxigen pentru Secția Chirurgie