Mobexpert devine partener al programului național „Educație prin Șah”

NewMoney 31/10/2023 | 12:05 Ştiri
Mobexpert devine partener al programului național „Educație prin Șah”

Încă de la începutul anului 2023, Mobexpert a devenit partener al Federației Română de Șah.

Sediul Federației Române de Șah a căpătat o nouă înfățișare datorită susținerii Mobexpert, iar acum parteneriatul ajunge la următorul nivel și Mobexpert se va alătura programului național „Educație prin Șah”. Programul național „Educație prin Șah” cuprinde 4 etape:

  1. Acreditarea cursului

  2. Formarea cadrelor didactice

  3. Predarea șahului în școli

  4. Olimpiada Națională de Șah

Programul a fost aprobat în decembrie 2022, iar primele cursuri au început în februarie 2023. Cursul acreditat oferit de Casa Corpului Didactic (CCD) Ialomița în colaborare cu Federația Română de Șah își propune să formeze gratuit un număr de minimum 800 de cadre didactice pe an din ciclul primar. Obiectivul F.R.Șah este să ofere cursul gratuit pentru minimum 3.000 de cadre didactice și 50.000 de elevi în 2023. Până în 2026 inclusiv, aproximativ 12.000 de cadre didactice vor beneficia de cursurile gratuite.

„Este un lucru bine știut faptul că șahul este supranumit și sportul minții, astfel că orice activitate care contribuie în mod activ la dezvoltarea fizică și mentală a elevilor trebuie să fie susținută. Antrenarea unei minți care să deprindă o gândire analitică și bine structurată este o oportunitate de care fiecare copil în parte ar trebui să se bucure”,  a declarat Dan Şucu, Fondatorul și Președintele Mobexpert

„Suntem bucuroși și onorați să avem un partener de asemenea calibru în acest program național prin care ne dorim să ajungem la peste 12.000 de cadre didactice și, ulterior, la peste 200.000 de elevi din toată țara. Mobexpert ne-a fost alături încă de la începutul anului și ne-a ajutat să pornim cu dreptul acest al doilea an al noii ere a Federației Române de Șah. Suntem convinși că, prin acest parteneriat, programul „Educație prin Șah” va crește și mai mult și vom ajunge mai repede la rezultatele dorite. Ne onorează și apreciem susținerea primită din partea Mobexpert”, a declarat Vlad Ardeleanu, Președintele Federației Române de Șah.