Ministrul Economiei se opune obligativităţii taxei de promovare pentru firmele româneşti

Elena Marinescu 02/05/2022 | 21:06 Ştiri
Ministrul Economiei se opune obligativităţii taxei de promovare pentru firmele româneşti

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat luni seara, despre taxa pe care companiile ar trebui să o plătească camerelor de comerţ judeţene, că „trebuie să analizăm foarte clar care sunt serviciile pe care Camera de comerţ le oferă, pentru că în acest moment companiile au destule probleme”.

În plus, spune ministrul, un astfel de demers trebuie făcut cu acordul acelor companii, nu are cum să fie obligatoriu. ”Eu consider căfiecare cetăţean şi fiecare ocmpanie, prin asocierea în diverse grupuri de lucru sau organizaţii, plăteşte o anumită taxă sau contribuţie, în baza unui serviciu pe care îl primeşte. Cred că trebuie să analizăm foarte clar care sunt serviciile pe care Camera de Comerţ, camerele de comerţ le oferă acestor companii”, a spus ministrul la Profit News TV.

Florin Spătaru a precizat că ”un astfel de demers trebuie făcut cu acordul acelor companii, nu are cum să fie obligatoriu. ”Trebuie discutat cu membrii camerelor de Comerţ şi luată o decizie. (..) Din câte ştiu, participarea în camerele de comerţ este voluntară. Asta nu se poate face decât printr-un proces legislativ, eu consider că în acest moment companiile au destule probleme”, a mai spus Florin Spătaru, citat de News.ro.

Toate firmele din România ar putea fi obligate să plătească, anual, o nouă taxă cuprinsă între 10 şi 100 de euro către Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru a fi înscrise într-un Catalog al firmelor, potrivit unui proiect de lege depus recent la Senat de mai mulţi parlamentari din coliaţia guvernamentală.