„Micul Prinț“ ia proza în spațiu

Răzvan Țupa 20/01/2017 | 12:38 Timp Liber
„Micul Prinț“ ia proza în spațiu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Personajul ticluit de Antoine de Saint-Exupéry captivează de peste șapte decenii imaginația cititorilor de toate vârstele.

Poți să nu găsești chiar pe gustul tău istoria dialogurilor despre lumea oamenilor mari și re­­ve­lațiile a ceea ce se află dincolo de niște linii dese­nate pe hârtie, dar un lucru este sigur. Din momentul în care citești despre îmblânzire, trandafir, vulpe și apropiere, orice părere ai avea despre puritate sau naivitate, „Micul Prinț“ e una dintre poveș­tile pe care nu le uiți. Sau nu uiți despre ce e vor­ba pentru că, de câte ori o recitești, găsești tot felul de amănunte și nuanțe care îți scăpaseră până atunci.

Un concurs inedit. Pentru luna aprilie 2017, asociația „Le labo des histoires“ și Fundația „Antoine de Saint-Exupéry“ au pregătit un eveniment special prin care să rememoreze prima apariție a poveștii în Franța. În 1945, pe 6 aprilie, textul lui Saint-Exupéry era publicat pentru prima dată în Hexagon, la aproape doi ani de când ediția în fran­ceză și engleză pornise în lume din birourile unei companii americane.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Și-a împărțit timpul între poezie și presă. A doua, culturală, prima... mai degrabă relațională. Scrie și pe poetic.ro. Este membru Pen Club Romania, iar la NewMoney Răzvan Țupa acoperă subiectele de cultură și timp liber.