Microsoft vrea să cumpere platforma Discord

NewMoney 23/03/2021 | 10:45 Ştiri
Microsoft vrea să cumpere platforma Discord

Discord, serviciul de comunicare axat pe gaming, ar putea fi achiziţionat, în curând, de Microsoft, pentru 10 miliarde de dolari.

Phil Spencer, şeful diviziei Xbox, ar negocia din partea Microsoft cumpărarea Discord, conform surselor anonime citate de Bloomberg.  Gigantul american ar fi dispus să ofere 10 miliarde de dolari pentru Discord.

Nu mai departe de luni, în piaţă a apărut informaţia conform căreia Discord s-ar putea vinde pentru aceeaşi sumă de 10 miliarde de dolari, aflându-se în proces de evaluare a mai multor oferte.

Microsoft, Amazon și Epic Games vor să cumpere Discord

Discord s-ar afla deja pe finalul negocierilor cu una din companiile interesate. Se presupune că aceasta este Microsoft, deşi interesate ar mai fi Amazon şi Epic Games.

În acelaşi timp, Discord are şi opţiunea listării la bursă, pe care o ia încă serios în calcul, ca alternativă la vânzare.

Serviciul de chat, care încă nu face profit, este evaluat la 7 miliarde de dolari şi a avut anul trecut venituri de 130 de milioane de dolari. Lunar, Discord are în jur de 140 de milioane de utilizatori.