Microsoft va concedia 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lui martie

Andrei Dumitru 18/01/2023 | 17:16 Ştiri
Microsoft va concedia 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lui martie

Microsoft anunţă miercuri o serie de măsuri de economisire, din cauza condiţiilor macroeconomice, inclusiv concedierea a aproximativ 10.000 de angajaţi – până la sfârşitul lui martie -, reprezentând un pic sub 5% dintre abgajaţii gigantului, relatează AFP, citată de News.ro.

Grupul explică – într-un document bursier – că a luat această decizie ”ca răspuns la condiţiile macroerconomice şi schimbării priorităţilor clienţilor”.

Microsoft urmează să-şi publice rezultatele trimestriale la 24 ianuarie.

Cifra sa de afaceri ar urma să crească cu doar 2,7% în decurs de un an, un ritm foarte scăzut al gigantului informatic, obişnuit cu o creştere de două cifre.

În urma unei ”explozii, la începutul pandemiei COVID-19, cererea de produse informatice s-a normalizat, o mişcarea accentuată în ultimele luni de o creştere a dobânzilor Băncii centrale americane (Fed).

Microsoft a rezistat, iniţial, mulţumită unui dinamism al informaticii la distanţă (cloud), însă întreprinderile tind să-şi limiteze investiţiile, de câteva luni, de teama unei degradări a economiei.

Mai multe grupuri mari din sectorul tehnologic au efectuat concedieri de amploare – inclusiv Amazon, care a anunţat la începutul lui ianuarie desfiinţarea a peste 18.000 de posturi.