Medicover România accelerează seria investițiilor prin achiziția rețelei de clinici Laurus Medical

Andrei Dumitru 02/05/2022 | 11:24 Ştiri
Medicover România accelerează seria investițiilor prin achiziția rețelei de clinici Laurus Medical

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, anunță semnarea contractului privind achiziția Laurus Medical, rețea specializată în servicii medicale de nișă, efectuând tratament minim invaziv în proctologie și în afecțiunile sistemului venos, care s-a impus drept unul dintre cei mai activi și cunoscuți operatori privați de sănătate din acest domeniu timp de 17 ani. Implementarea tranzacției, care vizează achiziția unei participații de 100% din capitalul social al Laurus Medical, este supusă aprobării Consiliului Concurenței din România.

Prin această investiție importantă, Medicover își consolidează abordarea multidisciplinară. Clinicile Laurus Medical vin în sprijinul pacienților cu tehnologii neinvazive, precum laserul endovenos cu fascicul radial de 360 grade pentru tratamentul hemoroizilor și al varicelor, tehnologia UGFS (scleroterapie ghidată ultrasonic), terapia bazată pe rezonanță magnetică MBST. Aceste tehnologii și nu numai, permit tratarea unui spectru larg de afecțiuni precum cele ale sistemului venos, afecțiunile cardiovasculare, gastrice, endocrine, dermatologice, cu acuratețe și rate ridicate de succes. Echipa formată din peste 150 de medici la nivel național, printre cei mai apreciați specialiști, aduce un avantaj considerabil capacității Medicover de a oferi soluții integrative și supraspecializate de diagnostic și tratament.

Investiția în Laurus Medical este substanțială și reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea Medicover în România. Completează perfect baza noastră de servicii medicale. În plus, le va permite pacienților și partenerilor noștri să beneficieze de excelenta expertiză, în special în tratamentul afecțiunilor sistemului venos, atestată de cei peste 17 ani de activitate ai echipei Laurus Medical”, a declarat dr. Florinela Cîrstina (foto), director general Medicover România.

Ne onorează că un grup internațional de calibrul Medicover ne-a ales pentru extinderea operațiunilor sale în România. Unirea eforturilor noastre cu unul dintre cei mai puternici operatori privați de sănătate va aduce un plus important pentru portofoliul nostru de soluții medicale cu beneficii semnificative pentru pacienții noștri. Intrăm astfel în următoarea etapă a dezvoltării noastre”, a declarat dr. Anca Petca, directorul general Laurus Medical.

Laurus Medical aduce în grupul Medicover o rețea națională puternică formată din 10 clinici, extinzând astfel prezența Medicover în orașe precum Bacău, Buzău, Deva, Focşani şi Suceava.

Prin preluarea Laurus Medical, Medicover România își adaugă în portofoliu trei companii de la începutul anului 2022.