Medicii se pregătesc pentru ce e mai rău. Toate spitalele din București trebuie să-și facă și circuite pentru COVID

Elena Marinescu 14/10/2020 | 20:02 Ştiri
Medicii se pregătesc pentru ce e mai rău. Toate spitalele din București trebuie să-și facă și circuite pentru COVID

Medicii sunt în alertă şi se aşteaptă măsuri pentru reorganizarea unităților sanitare pentru preluarea și a pacienților confirmați cu COVID-19.

Toate spitalele din Capitală trebuie să-și facă și circuite pentru pacienții COVID, potrivit unei adrese transmise de DSPMB către toate spitalele din București, însă Ministerul Sănătăţii a infirmat că ar fi expediat o astfel de adresă.

Urmare a situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei COVID-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare de fază I, fază II și suport COVID-19, să solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București către spitale.

Potrivit acestora, este nevoie „stringentă” de mărirea capacității de tratament COVID-19, în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care, marți, era de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală.

Decizia vine în contextul numărului mare de cazuri de infectare cu COVID-19 din București în ultima perioadă. Astăzi a fost înregistrat un nou record – 669 de cazuri în ultimele 24 de ore. În aceste condiții, numărul de paturi pentru pacienții COVID a devenit insuficient în unitățile de faza 1, faza 2 și suport COVID.