McDonald’s depășește pragul de 6.000 de angajați în România

Andrei Dumitru 03/04/2024 | 14:22 Ştiri
McDonald’s depășește pragul de 6.000 de angajați în România

Ca urmare a planurilor de expansiune locală și deschiderii de noi restaurante, Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor McDonald’s în România, a depășit pragul de 6.000 de angajați, începând cu luna februarie 2024.

Structura echipei McDonald’s este formată din 60% femei și 40% bărbați, raport care se reflectă în sediul central, în echipa restaurantelor, dar și la nivelul de top management al companiei. Mai mult decât atât, media de vârstă în echipă este 31 de ani, iar 45% dintre angajați au sub 25 de ani.

„Cu o echipă care numără peste 6.000 de colegi în prezent, suntem cel mai mare angajator din România la nivelul industriei restaurantelor cu servire rapidă. E o bucurie faptul că am reușit să creștem echipa până la acest nivel și că avem alături colegi dedicați și pasionați de ceea ce fac. Mai mult, ne bucurăm că am reușit să dezvoltăm un mediu de lucru plăcut, care oferă șanse egale tuturor, indiferent de gen, vârstă sau experiență. În continuare, ne propunem să creăm noi oportunități de angajare în comunitățile unde suntem prezenți și să investim în creșterea colegilor noștri prin programe și sesiuni de training dedicate”, a spus Monica Zdrancotă, Director Resurse Umane, Premier Restaurants România.

În 2023, totalul orelor de training parcurse de angajații companiei este de 38.475. Totodată, pentru a sprijini tinerii angajați studenți, compania oferă burse de merit colegilor cu rezultate excelente la facultate și la job. 87% dintre manageri și-au început cariera în cadrul companiei, iar peste 540 de angajați sunt în cadrul companiei de peste 15 ani.

În mai 2023, McDonald’s în România a primit certificarea pentru „Best Place to Work”, distincție acordată prin programul cu același nume, o inițiativă globală de evaluare în domeniul resurselor umane. Aceasta plasează compania în topul celor mai apreciate din România, conform evaluărilor efectuate de proprii săi angajați. Programul premiază angajatorii care se remarcă prin standarde înalte privind mediul de lucru, cultura organizațională și oportunitățile de dezvoltare profesională.don