Marșul fără fum. Mai multe organizații ies în stradă cu mașini electrice și hibride pentru a promova transportul nepoluant

Florel Manu 28/08/2020 | 18:06 Ştiri
Marșul fără fum. Mai multe organizații ies în stradă cu mașini electrice și hibride pentru a promova transportul nepoluant

Tesla, Zoe, Ford, Suzuki, Nissan, Opel sunt câteva dintre marcile de mașini electrice și hibrid careparticipă mâine, sâmbătă, 29 august, la a 3-a ediție a Marșului mașinilor eco. Evenimentul va avea loc în parcarea Bibliotecii Naționale, de la ora 10.00. De această dată, Marșul este adaptat la măsurile de protecție și distanțare fizică, impuse de pandemia COVID-19.

Evenimentul se bucură de parteneriatul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Culturii și Bibliotecii Naționale a României. De asemenea, este susținut de ACAROM și Asociația pentruElectromobilitate.

„Marșul Mașinilor Eco, aflat la a treia ediție, a devenit deja un eveniment de tradiție în industria ecomobilității, poate cel mai important instrument de promovare a mijloacelor de transport nepoluante. Chiar dacă, în această perioadă, industria auto din întreaga lume are de suferit din cauza pandemiei globale, transportul alternativ traversează, cel puțin în România, cea mai bună perioadă a sa. Pentru prima dată în istoria Programului Rabla Plus, întregul buget destinat persoanelor fizice, pentru achiziția mașinilor electrice, a fost epuizat. Asta arată că apetitul românilor către mașini moderne și cu emisii scăzute, sau chiar ZERO, este în creștere. Trebuie să continuăm pe acest drum și să stimulăm achiziția de mașini ecologice, dacă ne dorim cu adevărat să respirăm aer curat în marile orașe. Și pentru asta, am decis să suplimentăm bugetul programului Rabla Plus, pentru a îi sprijini pe toți românii care își doresc un vehicul prietenos cu mediul. Sunt convins că Marșul Mașinilor Eco va fi un catalizator important pentru succesul acestui program”, a declarat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Evenimentul este un prilej pentru oficiali să prezinte programele pe care le au în derulare în privința trecerii la un transport eco, pentru un mediu curat, dar și programele viitoare; companiilor li se oferă posibilitatea să-și prezinte ultimele modele de mașini electrice, hibrid, CNG, precum și ofertele de finanțare pentru mașinile electrice și hibrid ale brandului pe care îl reprezintă. La marș vor participa Secretarul de Stat pentru Schimbări Climatice Iulian Stana, Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor, Președintele Administrației Fondului de Mediu, doamna Andreea Szabo, Directorul General al Poștei Române, domnul Horia Grigorescu, iar din partea ACAROM, domnul Cristian Nevzoreanu.

„Dorim să creștem gradul de conștientizarea la nivelul populației a beneficiilor transportului “curat”, aavantajelor mașinilor cu emisii zero carbon, așa-numitele maşini eco–friendly, care să ajute la reducereapoluării din orașe”, a declarat Camelia Spătaru, fondatorul evenimentelor jumptosmart.ro „Relația dintre Public Affairs Solutions și industria producătoare de mașini este una specială având în vedere implicarea noastră în proiectul de succes de privatizare a Automobile Craiova, în anul 2007. Așadar, am dat curs cu entuziasm inițiativei Jumptosmart.ro contribuind la organizarea ediției de anul acesta a ”Marșului Mașinilor Eco”, a declarat Codrin Scutaru, Director General, Public Affairs Solutions.

Partenerii și sponsorii Marșului, editia a 3-a, sunt: Group Dacia-Renault, Tesla, Ford, Suzuki, Enel X, Opel, Nissan, ACAROM, 5toGO, Asociația pentru Electromobilitate. La marș sunt invitate personalități din viața publică, din sport, actori, jurnalisti, bloggeri. Printre invitați se numară alpinistul Alex Găvan, cel care a escaladat șapte vârfuri de peste 8000 de metri din Himalaya, fără oxigen suplimentar și fără porteri de altitudine, kickboxerul Benny Adegbuyi, pilotul de raliu Bogdan Tasman și alti invitați surpriză.

Reprezentanții Ford România ne-au comunicat următoarele: “Ford și-a luat angajamentul de a electrificagama sa de vehicule destinate pieței europene, Puma mHEV, Kuga Plug In Hybrid și Explorer Plug In Hybrid fiind printre primele dintre 14 modele pentru care Ford și-a propus să ofere variane de propulsii electrificate. Printre aceste modele se numără și SUV-ul electric Mustang Mach-E, care va fi disponibi în România până la sfarșitul anului 2020.”

“Mobilitatea electrică este una dintre soluțiile la îndemână de a face fiecare dintre noi ceva cu impact pozitiv asupra mediului în care trăim. Reducerea amprentei de carbon ar trbeui să ne preocupe pe toți în cea mai mare măsură, iar participarea Enel X pentru a doua oară la Marșul Mașinilor Eco este un îndemn la un mod de viață mai sustenabil, în beneficiul tuturor.”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-mobility Enel X, România.

“Mulțumim organizatorilor acestui eveniment pentru invitația adresată brandului nostru. Suntem onorați să participăm mai ales că, începând cu acest an, Suzuki comercializează în România doar autoturisme echipate cu tehnologia Hybrid. În linie cu strategia evenimentului și Suzuki încurajează prin produsele și serviciiile sale o mobilitate in siguranță si prietenoasă cu mediul înconjurător. Astfel, tehnologia Hybrid de la Suzuki este potrivită tuturor și prezența pe modelele expuse la acest eveniment, Swift, Ignis, Vitara și SX4 S-Cross”, a precizat Nicoleta Gerea, Branch Office Leader – Suzuki România.

La rândul său, Asociația pentru Electromobilitate AERO, spune că: „Electromobilitatea atrage oameni diferiți din motive diferite. Pentru unii contează puterea incredibilă a unei masini electrice, pentru alții confortul oferit de lipsa zgomotului și a vibrației generate de motorul termic. Pentru toți însă, deplasarea fară fum, miros și gaze toxice este un lucru esențial, în special în interiorul orașelor unde poluarea generată de masini omoară mii de oameni în fiecare an. ”

“Marsul mașinilor eco” este organizat de Jumptosmart.ro, în parteneriat cu Public Affairs Solutions, Asociația Română de Relații Publice RRP și European Mentoring and Coaching Council (EMCC).

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.