Marian Murguleț preia controlul Trencadis Corp. Fondatorul Radu Negulescu, exit din companie

Andrei Dumitru 31/05/2023 | 10:44 Ştiri
Marian Murguleț preia controlul Trencadis Corp. Fondatorul Radu Negulescu, exit din companie

Marian Murguleț, CEO al Trencadis, a preluat controlul companiei, devenind acționar majoritar prin preluarea participațiilor deținute de fondatorul Radu Negulescu, acționar majoritar (cu 63,95%), și de alți doi acționari minoritari. În urma tranzacției, Marian Murguleț deține 77,52% din compania Trencadis.

După rezultatele din 2022, când compania Trencadis a încheiat anul cu afaceri de 24,5 milioane euro (121 milioane lei), în avans cu 21% față de 2021 (cele mai mari venituri din istoria de peste 16 ani a companiei), pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este unul consistent, în creştere faţă de 2022 datorită competenţelor profesionale ale echipei şi livrării în cele mai bune condiţii a proiectelor complexe de transformare digitală.

“Principala mea provocare din noul rol de investitor și acționar majoritar este să continui povestea de succes Trencadis, să devenim cel mai mare integrator românesc de soluții IT pentru sectorul public și să ne consolidăm această poziție până la finalul perioadei de implementare a proiectelor finanțate prin PNRR. Și să ne păstrăm, în același timp, ADN-ul 100% antreprenorial care ne conferă flexibilitate și agilitate, calități necesare în sectorul public, unde rapiditatea deciziilor este foarte importantă”, a declarat Marian Murguleț, CEO Trencadis.

Trencadis este un brand foarte puternic în piața de IT din România, cu un portofoliu de proiecte naționale implementate cu succes precum RO-ALERT livrat în 2017 în doar două luni (pentru IGSU și STS) sau proiecte educaționale de anvergură EDULIB – Platforma Digitală cu Resurse Educaționale deschise (pentru AARNIEC și Ministerul Educației) sau Sistemul Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate (Big Data pentru CNAS) aflate în implementare în acest moment.

“Încă din momentul în care am hotărât să-mi îndrept toată atenția către Sessions, start-up-ul pe care l-am fondat în 2020, mi-am dorit să găsim pentru compania Trencadis o soluție care să implice capital românesc și pasiune pentru impact pozitiv. O soluție care să asigure continuitatea misiunii de inovare a sectorului public prin tehnologie. Preluarea de către Marian a pachetului majoritar este de departe cel mai bun scenariu posibil pentru viitorul Trencadis. În ceea ce mă privește, după exitul din Trencadis, rămân dedicat proiectului de scalare a Sessions, companie cu un produs prin care producem deja impact global în zona de colaborare și comunicare video”, a declarat Radu Negulescu, în prezent CEO și fondator al Sessions.

Sessions este o platformă de comunicare și colaborare creată pentru întâlniri mai eficiente, pentru ședințe mai complexe și cu funcționalități care să aducă productivitate și eficiență videoconferințelor. Start-up-ul tech Sessions a atras anul trecut o investiție în valoare de 4,5 milioane de dolari.

“În ultimul an, am învățat de la Radu Negulescu ce înseamnă apetitul și mentalitatea de a fi antreprenor, de a injecta în business doza necesară de risc pentru a-l crește și să rămâi competitiv în același timp. Îmi doresc să duc mai departe pasiunea dezvoltării unui proiect cu adevărat scalabil care să genereze un impact cât mai mare în societate pentru că, până la urmă, suntem egali cu impactul pozitiv pe care reușim să-l generăm în rândul semenilor noștri. Cred în schimbarea în bine a umanității prin tehnologie și inovare, prin democratizarea tehnologiei”, spune Marian Murguleț, noul acționar majoritar al Trencadis, după ce a preluat acțiunile deținute de Radu Negulescu, Carlo Burci și Mihaela Moldovan. First Investment Holding rămâne acționar al companiei cu cele 22,48%.