Marian Murguleț, CEO Trencadis: Luăm în calcul listarea la Bursă

Andrei Dumitru 23/11/2023 | 10:31 Ştiri
Marian Murguleț, CEO Trencadis: Luăm în calcul listarea la Bursă

Trencadis, companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software, are planuri de extindere pentru 2024 în Europa Centrală și de Est și ia în calcul deschiderea unui birou la Bruxelles.

Trencadis a înregistrat în primele 9 luni din 2023 o cifră de afaceri în creștere cu 270% în comparație cu aceeași perioadă din anul 2022. Compania a depășit astfel performanțele foarte bune de anul trecut, când Trencadis a reușit obținerea celei mai mari cifre de afaceri din istoria sa (24,5 milioane de euro), în creștere cu 21% față de anul precedent.

Pandemia a schimbat regulile de business, iar reconstrucția necesară în urma războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu vor transforma Europa Centrală și de Est într-o zonă cu un potențial de business crescut în general, iar România devine un jucător tot mai important în regiune în ceea ce privește investițiile în general, multe firme dorind să-și aducă operațiunile mai aproape de piețele lor țintă.

În acest context, Trencadis și-a făcut planuri de extindere pentru 2024 în Europa Centrală și de Est și ia în calcul deschiderea unui birou la Bruxelles unde compania are deja un specialist relocat din luna septembrie pentru zona de business development.

“Ne interesează să exportăm proiecte și produse de succes marca Trencadis, precum RO-ALERT, Big Data, EDULIB, existând o piață favorabilă nouă. Cred că avem toate ingredientele necesare să putem surprinde în continuare piața IT prin alte mutări strategice, bine gândite, atent planificate. Cred că suntem o companie care va genera multe surprize plăcute în anii care vor urma”, a declarat Marian Murguleț, CEO al Trencadis.

Ca de obicei, cele mai multe proiecte din industria IT din sectorul public sunt finalizate în trimestrul IV, iar așteptările conducerii Trencadis sunt foarte optimiste pentru evoluția cifrei de afaceri la finalul anului 2023.

“După regândirea filosofiei de business realizată în 2022, a urmat preluarea controlului companiei la finalul trimestrului al doilea din 2023, impactul fiind unul foarte bun în piață. Am decis că e momentul să fac acest pas din dorința de a-mi demonstra abilitățile de antreprenor, cu experiența dobândită până la 48 de ani, atât în sectorul privat, în diverse companii multinaționale sau naționale, cât și în sectorul public, ca CIO al guvernului. Am acest avantaj, că am lucrat și de-o parte și de alta, și cred că aceasta e specializarea mea, să transform provocările în oportunități”, spune Marian Murguleț.

Trencadis s-a poziționat ca integrator în piața de IT din sectorul public din România. Cele mai mari proiecte naționale realizate de Trencadis sunt EDULIB – Platforma Națională de Educație (AARNIEC în parteneriat cu Ministerul Educației), respectiv Platforma de Big Data – SIIMSAS – Sistemul Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

“Expansiunea accelerată a business-ului companiei a fost și va fi posibilă în continuare pornind de la echipa Trencadis, cel mai important activ al companiei. Așadar, am continuat etapa de consolidare a echipei cu manageri și experți de top din industrie. Dacă ar fi să vorbesc doar despre noua echipă de management pe lângă Emilia Jeleriu, Deputy CEO-ul alături de care am pornit noua poveste de succes Trencadis la începutul anului trecut, avem un CFO nou, Alice Gheorghiu, care va contribui prin expertiza sa deosebită la listarea la bursă planificată pentru anul viitor, un nou Deputy CEO, Adrian Văduva, care coordonează cu succes zona de implementare proiecte complexe, respectiv un CISO în persoana lui Alin Ungureanu, cu o experiență de peste 20 de ani în Canada și Noua Zeelandă”, spune Marian Murguleț.

Marian Murguleț, CEO Trencadis: Luăm în calcul listarea Trencadis la Bursă”

Compania Trencadis ia în calcul listarea la Bursă pentru a atrage finanțări suplimentare care să permită expansiunea internațională în următorii ani.

“Când am decis în luna mai 2023 că e momentul să preiau controlul companiei, am făcut-o nu numai din dorința de a-mi demonstra abilitățile de antreprenor bazată pe experiența pe care am dobândit-o, cât mai ales pentru a contribui direct la transformarea digitală a relației stat-cetățean, stat-mediu de afaceri. Trăiesc în România și îmi doresc ca noi toți, cetățeni sau companii, să avem acces facil la toate serviciile publice.

Pasul firesc următor pe care îl luăm în calcul la Trencadis este listarea la Bursă pentru a consolida imaginea publică de jucător relevant pe piața națională, dar mai ales regională, de IT&C, respectiv pentru a atrage finanțări suplimentare care să ne permită expansiunea regională/internațională în următorii ani. Evident, contextul economic ne va spune când anume e momentul oportun. Cu siguranță, cifrele cu care vom închide anul 2023 ne vor face extrem de atractivi pentru listarea planificată de anul viitor”, adaugă Marian Murguleț.