Marian Alecu, antreprenorul care a adus McDonald’s în România, donează 5% din venituri pentru lupta împotriva coronavirusului

NewMoney 16/03/2020 | 14:09 Ştiri
Marian Alecu, antreprenorul care a adus McDonald’s în România, donează 5% din venituri pentru lupta împotriva coronavirusului

Marian Alecu, antreprenorul care a adus McDonald’s în România, donează 5% din veniturile firmelor controlate de familia sa luptei împotriva coronavirusului.

„Am decis să donăm 5% din cifra de afaceri din martie şi aprilie a tuturor firmelor controlate de familia mea către sănătatea românească, fie Institutului Matei Balş, fie altor institute din sistemul de sănătate românesc, în funcţie de nevoile sesizate”, a spus Marian Alecu, citează Business Magazin.

Antreprenorul spune că a fost inspirat de o iniţiativă a Intensa Sanpaolo care a anunţat că donează până la 100 de milioane de dolari luptei Italiei împotriva epidemiei de coronavirus. De asemenea, instituţia financiară a anunţat că pune la dispoziţia companiilor afectate de epidemie de pe piaţa italiană împrumuturi în valoare totală de până la 5 miliarde de dolari.

Atât fratele lui Marian Alecu, cât şi fiul său sunt acţionari în diferite afaceri, în varii domenii: HoReCa, bijuterii, fashion, consultanţă, imobiliare.

Timp de 16 ani numele lui Marian Alecu a venit la pachet cu cel al McDonald’s România, lanţ de restaurante al cărui prim angajat a fost şi pe care l-a condus până în 2009.