Marcel Ciolacu, demers pentru creşterea încrederii investitorilor în economia românească

Elena Marinescu 12/02/2024 | 18:12 Ştiri
Marcel Ciolacu, demers pentru creşterea încrederii investitorilor în economia românească

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, luni, la Palatul Victoria, și s-a arătat de părere că stabilitatea politică, economică, legislativă, dialogul deschis și constant între Guvern și mediul de afaceri sunt în măsură să sporească încrederea investitorilor în economia românească.

Premierul susține că „industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate”. „O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și  prin soluții legislative”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Reprezentanții Confederației Patronale Concordia au apreciat investițiile publice fără precedent direcționate pentru finanțarea proiectelor de infrastructură care se derulează în România. Aceștia consideră că, alături de dezvoltarea proiectelor rutiere, este nevoie de un accent mai puternic asupra celor din sectorul feroviar.

„În consultările cu reprezentanții Concordia au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale. Reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcție de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri”, se mai arată în același comunicat citat de b1.ro.

Deziderat: promovarea produselor românești pe piețele internaționale

Reprezentanții Guvernului și cei ai Confederației Patronale Concordia au vorbit și despre promovarea produselor românești pe piețele internaționale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziție.

„Stabilizarea prețurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanților Guvernului cu cei ai patronatelor. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea prețurilor la unele produse alimentare”, mai notează Guvernul.

Guvernul susține că dialogul cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia va continua cu o succesiune periodică.

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu