Marcel Ciolacu a anunţat prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins până la data de 8 decembrie

Andrei Dumitru 31/08/2023 | 12:21 Ştiri
Marcel Ciolacu a anunţat prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins până la data de 8 decembrie

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă trei luni şi anume până la data de 8 decembrie.

Prim-ministrul a explicat că această măsură este luată deoarece sunt în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins.

“O altă decizie importantă este prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurare obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto naţional”, a explicat Marcel Ciolacu.

Conform legii şi deciziei instanţei, deţinătorii de poliţe emise de către Euroins aveau, de la declararea falimentului, maximum 90 de zile, adică până pe 8 septembrie 2023 inclusiv, pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare şi/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, sau 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.