Lucian Bode propune suspendarea activității agenților economici care nu respectă măsurile anti-COVID

NewMoney 22/03/2021 | 12:25 Ştiri
Lucian Bode propune suspendarea activității agenților economici care nu respectă măsurile anti-COVID

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat luni, că a cerut preşedintelui PNL Ludovic Orban să discute în coaliţia de guvernare posibilitatea de a fi aduse modificări Legii 55/2020, astfel încât să poată fi suspendată activitatea agenţilor economici care nu respectă normele sanitare. ”O amendă de 1.000 de lei într-un club de fiţe în Bucureşti nu rezolvă problema”, afirmă ministrul.

”Rolul nostru nu este de a sancţiona cetăţenii, rolul nostru este de a limita răspândirea acestei pandemii. Cu toate că activitatea MAI este consistentă, constatăm în continuare că o parte, din fericire mică, din populaţie nu respectă regulile de protecţie sanitară”, a declarat, luni, după şedinţa conducerii PNL, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Peste 7000 de sancțiuni acordate în week-end

Potrivit acestuia, sâmbătă au fost verificaţi peste 5.000 de agenţi economici şi peste 84.000 de persoane, fiind date peste 7.000 de sancţiuni.

”Astăzi, în şedinţa Biroului Executiv, am solicitat domnului Ludovic Orban să aducă pe masa coaliţiei, în discţie, posibilitatea legală ca pe lângă sancţiunile din Legea 55 să putem să suspendăm activitatea agenţilor economici care nu respectă măsurile. Avem varianta de a amenda proiectul de lege care modifică Legea 55 şi care este pe circuitul parlamentar, sau, varianta 2, Guvernul să adopte un proiect de act normativ”, a mai declarat Bode.

Potrivit acestuia, actul normativ trebuie să stabilească în ce condiţii se poate ajunge la sigilarea respectivei locaţii şi ce riscă cei care nu respectă prevederile legale.

”Contravaloarea amenzilor aplicate în 20 martie este de 1,6 miliarde de lei. Cu toate acestea, o amendă de 1.000 de lei într-un club de fiţe în Bucureşti nu rezolvă problema. Guvernul trebuie să arate determinare, trebue să vină cu măsuri foarte ferme pentru că nu este normal ca marea majoritate a populaţiei, care respectă aceste măsuri, să constate că anumiţi cetăţeni (…) nu respectă normele de protecţie santară”, a mai declarat Bode.