Life is Hard investește în Pointer Systems

Andrei Dumitru 17/04/2024 | 16:38 Ştiri
Life is Hard investește în Pointer Systems

Life is Hard SA preia, prin LIH Ventures, 10% din acțiunile Pointer Systems – companie antreprenorială care asigură servicii de asistență de urgență pentru evenimente neprevăzute, domestice sau care țin de mobilitate. Valoarea tranzacției se ridică la 200.000 euro și se va derula prin LIH Ventures, brațul de investiții al Life is Hard – vehicul creat pentru a susține dezvoltarea startup-urilor din domenii conexe și complementare pieței de asigurări.

“Prin achiziționarea unui pachet relevant în cadrul Pointer Systems, LIH Ventures își propune să accelereze dezvoltarea acestei companii care activează într-un domeniu complementar pentru ecosistemul nostru. În prezent, LIH operează cel mai mare ecosistem de distribuție de asigurări din România, prin platforma marketplace 24broker utilizată de peste 80 de companii de brokeraj și prin care se tranzacționează polițe în valoare de aproape un miliard de euro. Integrând oferta Pointer Systems în marketplace-ul 24broker, aceste servicii pot ajunge în fața a peste 11.000 de agenți de asigurări care au acces la o piață multiplicată exponențial. Implicarea unui partener cu acces la canale de distribuție multiple, cum este LIH, va avea impact în creșterea noului nostru coechipier, echipa Pointer Systems”, spune Cătălin Chiș, CEO Life is Hard SA.

Pointer Systems oferă pachete cu o configurație complexă și îmbină mai multe servicii prin care asigură intervenții rapide în cazul unui eveniment neprevăzut. În Europa de Vest, penetrarea acestor servicii este foarte ridicată: în Olanda, 40% dintre șoferi au abonament de asistență pentru mobilitate rutieră (roadside assistance), iar în Marea Britanie peste 4 milioane de imobile au contractat o formă de abonament pentru servicii de asistență tehnică domestică.

“Pointer Systems și-a demonstrat stabilitatea modelului de business, ajungând în 2023 la o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro cu o profitabilitate solidă. Ne-am dorit să dezvoltăm o societate globală dedicată Serviciilor de Asistență de urgență, cu componente diversificate, personalizate pentru fiecare domeniu, fie că vorbim despre Asistență Rutieră sau despre Asistenţă Tehnică destinată domeniului domestic. Am căutat cea mai bună soluție pentru a crește accelerat, iar ecosistemul Life is Hard a fost opțiunea potrivită; vom avea alături atât un partener de investiții, cât și access la un ecosistem care poate crește distribuția serviciilor noastre”, menționează Tudor Ion, fondator și CEO al Pointer Systems.