Life is Hard atrage 2 milioane de euro din piața de capital

Andrei Dumitru 03/04/2024 | 14:29 Ştiri
Life is Hard atrage 2 milioane de euro din piața de capital

Până pe 15 aprilie 2024, Life is Hard dă posibilitatea tuturor celor ce vor să i se alăture în planul strategic de dezvoltare a companiei, să facă acest lucru printr-o emisiune de obligațiuni. Obligațiunile Life is Hard, cu o dobândă atractivă de 10%, au ca scop atragerea de resurse pentru finanțarea unui nou proces de achiziție strategică. Această achiziție se încadrează în strategia de creștere a LIH, demarată în 2021, a cărei validitate a fost certificată prin rezultatele financiare solide ale ultimilor trei ani.

În acești ultimi trei ani, ca urmare a implementării strategiei, cifra de afaceri a LIH avut o rată de creștere anuală compusă (CAGR) impresionantă, de +62% (2020-203), iar profitul a depășit această rată de creștere, cu un CAGR de +80,5% în aceeași perioadă.

Având un Rule of 40 scor de 126%, Life is Hard se situează astăzi în topul companiilor de IT listate la BVB, pe piața AeRo.

„Emisiunea de obligațiuni corporative, un pas în demersul strategic de dezvoltare a LIH, este un indicator al faptului că Life is Hard se află în mijlocul unui proces accelerat de creștere, cu investiții în performanța afacerii și în creșterea capacității de operare a întregului ecosistem de business Life is Hard.

Prin această emisiune avem în plan construcția unui parteneriat strategic ce va fi realizat prin investiția într-o companie cu un profil similar Life is Hard.

Valoarea acestei investiții este estimată la 2 milioane euro, iar în Adunarea Generală a Acționarilor programată pentru 29 aprilie 2024 solicităm acționarilor o suplimentare a acestui buget cu încă 1 milion de EURO. Finanțăm toate aceste demersuri strategice folosindu-ne de mecanismele pieței de capital pentru a da șansa tuturor celor care vor să ne fie alături să facă parte din povestea LIH, pe care vreau să o scriem împreună”, afirmă Cătălin Chiș, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație Life is Hard S.A.

În această operațiune, Life is Hard S.A. (LIH) emite, prin Ofertă Publică, 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 RON/obligațiune, cu o scadență de 4 ani (16 trimestre) de la data emisiunii și o rată anuală a dobânzii de 10%/an, plătibilă trimestrial. Valoarea nominală totală maximă de emisiune este de 10.000.000 RON.

Emisiunea de obligațiuni, se derulează în perioada 02.04.2024 – 15.04.2024 prin intermediul BRK FINANCIAL GROUP S.A. și Goldring S.A.