Libertatea: Lensa, acuzată de angajați că au fost ascunse cazuri de COVID-19, ca să nu piardă clienți.

Andrei Dumitru 01/07/2020 | 16:32 Ştiri
Libertatea: Lensa, acuzată de angajați că au fost ascunse cazuri de COVID-19, ca să nu piardă clienți.

Patronii retailerului de ochelari Lensa și-au chemat angajații în continuare la muncă, pentru a nu pierde clienți, după ce o angajată a fost testată pozitiv pentru infecția cu noul Coronaviurs, scrie Libertatea.

La showroomul Lensa din București, cel mai mare magazin de optică din România, lucrează în jur de 30 de angajați. La începutul săptămânii trecute au apărut primele cazuri de coronavirus. Deși persoanele confirmate au anunțat conducerea, aceasta nu a luat măsuri, susțin angajații.

După ce a fost depistată pozitiv pentru noul Coronavirus, o angajată a anunțat conducerea că este bolnavă și a primit un răspuns neașteptat.

“Pe 22 iunie o angajată a avut febră și nu se simțea bine, ea a intrat în contact cu alte persoane. Oamenii i-au spus să meargă acasă, dar aceasta a refuzat. La nici două zile, pe 24 iunie, o altă angajată a început să aibă dureri musculare, era obosită și tușea, a plecat mai devreme acasă. A sunat medicul de familie, care a direcționat-o către DSP sau 112 și să spună simptomele. În cazul acesteia, salvarea a venit joi, a fost dusă la spital, iar a doua zi medicii au anunțat-o că are coronavirus”, a declarat un angajat din cadrul firmei Lensa pentru Libertatea. Femeia a anunțat imediat conducerea că este bolnavă, iar răspunsul a fost unul cu totul neașteptat:

„Au spus că nu pot anunța acum pe nimeni, pentru că sunt clienți în magazine și că nu trebuie să-i pierdem. Săptămâna trecută a fost o campanie Lensa de 7 ani”, au declarat surse pentru Libertatea.

Contactat de Libertatea, patronul firmei a evitat să ofere un răspuns.

“Nu pot să vă spun prin telefon. Nu pot să vă transmit momentan informația asta, nu pot să vă confirm sau să vă infirm. Nu știm nici noi clar, așteptăm și noi niște răspunsuri. Revin mâine cu un sumar”, a declarat Daniel Crăciun, fondator Lensa.