Leul, la minimul istoric în raport cu dolarul și la minimul ultimilor trei ani față de euro

Gabriel Bucur 28/12/2016 | 16:26 Ştiri
Leul, la minimul istoric în raport cu dolarul și la minimul ultimilor trei ani față de euro

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, un curs de 4,3504 lei față de dolar, ceea ce înseamnă un maxim istoric al monedei americane în fața leului.

Precedentul record a fost atins tot în această lună, în 20 decembrie, când valoarea unui dolar era de 4,3502 lei. Față de cursul de marți, de 4,3397 lei/dolar, moneda națională a scăzut cu 1,07 bani.

Leul continuă deprecierea și în raport cu moneda unică europeană. Cursul pentru un euro, anunțat miercuri de Banca Națională a României, este de 4,5409 de lei, cel mai mare din ultimii trei ani. Marți, cursul a fost de 4,5363 lei/euro.

Moneda națională a pierdut teren și în fața francului elvețian, care valorează 4,2322 lei, cu 0,98 de bani mai mult decât marți.

Deprecierea leului vine pe fondul disputelor politice dintre președintele Iohannis și majoritatea parlamentară formată din PSD și ALDE, pe tema numirii noului premier.

 


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.