Leoni Wiring Systems România deschide la Beiuș a zecea fabrică din România

Andrei Dumitru 27/06/2023 | 11:16 Ştiri
Leoni Wiring Systems România deschide la Beiuș a zecea fabrică din România

Investiția în fabrică este de 17.5 milioane de euro și reprezintă costurile de reabilitare a unei clădiri ce a fost reintrodusă în circuitul de producție și costurile echipamentelor de ultimă generație utilizate. Leoni a renovat și reabilitat spațiul la standarde internaționale. Fabrica de la Beiuș este dedicată producției de sisteme de cablaje auto clasice. 

„Prin dezvoltarea capacităților de producție și prin stabilizarea operațiunilor pe termen lung, Leoni își păstrează angajamentul de a menține țara noastră drept un pol de talent, inovație și expertiză în producția de cablaje”, a declarat Andrada Verdeș, Country Manger al companiei.

Investiția în fabrică reprezintă costurile de reabilitare a unei clădiri care a fost reintrodusă în circuitul de producție și costurile echipamentelor utilizate.

La nivel global, Leoni are operațiuni în 28 de țări și peste 95.000 de angajați. Mai mult de 10% din forța de muncă totală a grupului se află în România, țară în care Leoni și-a început activitatea în anul 1999.

Leoni are fabrici în județele Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș, iar în 2022 a consemnat o cifra de afaceri consolidată de 640 milioane de euro.

În anul 2022, cifra de afaceri consolidată a celor trei entități juridice – Leoni Arad, Leoni Pitești, Leoni Bistrița – este de 640 milioane de euro. Contribuția la bugetul de stat în anul 2022 este de peste 70 milioane de euro.