Lanțul de supermarketuri Zanfir preia două magazine Carrefour Market din Brăila

Gabriel Bucur 11/01/2017 | 15:28 Ştiri
Lanțul de supermarketuri Zanfir preia două magazine Carrefour Market din Brăila

Consiliul Concurenţei a aprobat, miercuri, tranzacţia prin care compania Zanfir SNC Focşani a cumpărat două magazine Carrefour Market din Brăila.

Tranzacţia duce la apariţia unui nou concurent pe piaţa de retail preponderent alimentar din Brăila, informează Consiliul Concurenței.

Compania Zanfir SNC Focșani, controlată de soții Lilieana și Vasile Zamfir, activează pe piața comerțului cu amănuntul cu produse alimentare din anul 2002 şi operează, în prezent, opt magazine de tip supermarket în zona Focșani şi localităţile limitrofe.

Vânzarea aprobată miercuri reprezintă una dintre condiţiile asumate de Carrefour în fața Consiliului Concurenței pentru ca achiziţia magazinelor Billa să fie autorizată. Anul trecut, Consiliul Concurenței a analizat operaţiunea prin care Carrefour Nederland BV a preluat magazinele Billa și a constatat că în zona Brăilei tranzacţia putea conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Carrefour, fapt care ar genera posibile efecte negative la nivelul consumatorilor.

Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către Carrefour, respectiv cesionarea a trei supermarketuri active pe piaţa din Brăila – două magazine Carrefour Market şi un magazin Billa.

 


FOTO: Supermarket Zanfir

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.