Kiwi.com și AXA semnează un parteneriat pentru a oferi asigurare odată cu achiziționarea biletelor

Andrei Dumitru 19/02/2024 | 11:16 Ştiri
Kiwi.com și AXA semnează un parteneriat pentru a oferi asigurare odată cu achiziționarea biletelor

Kiwi.com anunță parteneriatul cu asigurările de călătorie AXA, pentru a oferi asigurare odată cu achiziționarea biletelor.

Călătorii care folosesc Kiwi.com au acum opțiunea de a cumpăra asigurare de călătorie AXA împreună cu biletele lor de avion. Sunt disponibile două pachete: Basic, care acoperă cheltuielile medicale (inclusiv COVID-19), anularea călătoriei din cauza bolii, accidentului sau decesului și servicii de asistență, în timp ce Plus acoperă și pierderea bagajelor, asigurarea de călătorie cu avionul și răspunderea.

Potrivit datelor Kiwi.com, cele mai populare destinații în rândul românilor sunt orașele din Italia, Marea Britanie, Spania, Germania și Franța, dar există și un interes crescut pentru destinații precum Portugalia, Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Turcia și Filipine. Potrivit AXA Partners CEE, țările cu cele mai scumpe servicii medicale sunt în Marea Britanie, Elveția, insule îndepărtate aparținând Greciei, Spaniei sau Turciei, unde de obicei există doar servicii private de sănătate, precum și în SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Potrivit AXA Partners CEE, cele mai frecvente accidente în timpul călătoriilor sunt leziunile pe brațe și picioare și brațele rupte. Vara, cele mai frecvente probleme de sănătate sunt amigdalita, alergiile, gastroenterita sau alte probleme de stomac, în timp ce iarna, cele mai frecvente sunt brațele rupte și întinderile sau rupturile de ligamente.

Diferite probleme de sănătate vin cu costuri diferite, de la cele mai minore, la cele mai complicate, dar toate vin cu cheltuieli mari care pot costa mai mult decât vacanța în sine dacă nu ai asigurare de călătorie.

Îngrijirea ambulatorie

În UE, costurile pentru tratamentele în ambulatoriu variază între 100 și 250 de euro, în timp ce în Emiratele Arabe Unite sau Turcia, turiștii se pot aștepta să plătească între 800 și 1500 de dolari. Călătorii în SUA vor plăti între 800 și 1500 de dolari pentru îngrijirea ambulatorie, iar cei care vizitează Filipine sau Thailanda ar putea plăti până la 1500 de dolari. În Egipt, costurile sunt similare cu cele din Europa, variind între 80 și 250 de euro.

Spitalizarea

În cazul în care va apărea nevoia spitalizării, costurile per zi în UE încep de la 15 euro, dar pot crește la 15.000 pe zi dacă este nevoie de terapie intensivă, ca în cazul accidentelor sau apendicitei. În SUA, o zi în spital costă peste 2500 de dolari, în timp ce în restul lumii costurile variază între 300 și 3500 de dolari pe zi.

Intervenția cu ambulanța aeriană sau cu elicopter

Dacă în timpul călătoriei, accidentele necesită intervenția unui elicopter, acesta poate costa între 1000 și 5000 de euro în UE, și între 5000 și 15000 de dolari în SUA. Călătorii în Filipine sau Thailanda care necesită o intervenție cu elicopterul se pot aștepta să plătească între 750 și 5000 de dolari.

Costul tratării unui accident de schi

Accidentele pe pârtii sunt frecvente, iar de cele mai multe ori, schiem în vacanță. În cazul nefericit al unui accident care provoacă o fractură, costurile pot ajunge până la 70000 de euro, în funcție de gravitatea accidentului și de intervențiile necesare. O defalcare a costurilor arată astfel: intervenția cu elicopter – 1000 până la 5000 euro; spitalizarea pentru 2 săptămâni, inclusiv tratament, intervenție chirurgicală, radiografii – 12500 euro; transportul înapoi acasă într-o ambulanță (terestră) variază între 3000 și 5000 de euro, în timp ce transportul într-o ambulanță aeriană costă între 10000 și 50000 de euro.