KADRA, unul dintre cei mai importanți furnizori români de soluții automate de management al accesului, se alătură Grupului EMI, lider european în soluții industriale de acces

Elena Marinescu 29/11/2023 | 14:43 Ştiri
KADRA, unul dintre cei mai importanți furnizori români de soluții automate de management al accesului, se alătură Grupului EMI, lider european în soluții industriale de acces

Grupul EMI, furnizor european de top în domeniul soluțiilor industriale de acces, încheie un parteneriat cu KADRA, principalul furnizor de soluții integrate pentru automatizarea și managementul accesului din România.

Prin acest parteneriat strategic care plasează KADRA, companie cu peste 30 de ani de experiență marcați de preocuparea constantă pentru inovare în domeniu, alături de EMI, apare un grup lider pe piața soluțiilor de automatizare a accesului.

Cu o cifră de afaceri estimată combinată de 38 de milioane de euro și EBITDA de peste 8 milioane de euro pentru 2023, în urma încheierii parteneriatului cu KADRA, Grupul EMI devine lider regional în sistemele industriale de acces, cu un avantaj competitiv pe zona de servicii de montaj și mentenanță, dar și cu un portofoliu solid de proiecte noi pe segmentele industrial-logistic și retail.

Astfel, începând cu 1 decembrie 2023, KADRA se va alătura grupului EMI, care include în prezent EMI Romania, Decran Belgia și Slovacia și Access Systems Belgia.

Această colaborare aduce laolaltă expertize complementare, conducând la o prezență puternică pe piața construcțiilor și a serviciilor. În timp ce Grupul EMI excelează în sectorul industrial, KADRA completează cu expertiza sa în domeniul medical, în special în zona de spitale și clinici, la care se adaugă și experiența relevantă în soluții integrate de management automat al parcărilor.

Ambele companii vor continua să funcționeze din punct de vedere operațional în mod independent, ca entități juridice separate, menținându-și identitatea și cultura. În același timp, parteneriatul va permite optimizarea resurselor, a prezenței tehnice din teren și îmbunătățirea calității soluțiilor și serviciilor livrate către clienții lor.

Jérôme France, CEO al Grupului EMI, este entuziast în legătură cu această colaborare, care prezintă, din perspectiva lui, un avantaj semnificativ atât pentru KADRA, cât și pentru Grupul EMI. „Prin primirea KADRA și a fondatorilor săi în familia Grupului EMI, continuăm să punem în practică strategia noastră de consolidare a prezenței în sectorul sistemelor de acces.

Această colaborare își propune să pună în valoare expertiza specifică pe care fiecare companie o are în domeniul său predilect, KADRA având o contribuție importantă cu cei 30 de ani de experiență în furnizarea de soluții de acces pentru sectoare diverse.

Vom căuta în continuare noi parteneriate în zonele noastre geografice de tradiție, parteneriate în cadrul cărora le propunem antreprenorilor autonomie operațională, alături de toate beneficiile de a fi parte a unei platforme mari de soluții și servicii pentru automatizarea accesului, alimentată de resurse importante și sprijin financiar din partea partenerilor noștri de la Innova Capital și Morphosis Capital”, a comentat domnul France.

„Vedem această colaborare ca pe un mare avantaj atât pentru KADRA, cât și pentru Grupul EMI”, a declarat Octavian Fanea, CEO KADRA. „Este o oportunitate pentru companiile noastre să-și pună laolaltă expertiza din domeniile în care fiecare excelează. Suntem onorați să fim parteneri în Grupul EMI, care devine din ce în ce mai puternic, care a depășit deja granițele României și intenționează să continue să crească prin noi achiziții valoroase în Europa Centrală și de Est”, a adăugat CEO-ul KADRA.

Atât Jérôme France, CEO EMI Group, cât și Octavian Fanea, CEO KADRA, pun accentul pe oportunitatea de creștere și crearea unui avantaj competitiv mai solid care rezultă din combinarea experiențelor celor 2 companii. Colaborarea cu KADRA exprimă totodată și angajamentul Grupului EMI pentru extinderea ulterioară în Europa Centrală și de Est prin achiziții strategice de companii valoroase.

Această colaborare marchează al treilea parteneriat concretizat de Grupul EMI în mai puțin de doi ani, în linie cu obiectivul de a realiza cel puțin două tranzacții anual. Companiile intenționează să-și mențină abordările distincte pe piață, în timp ce își consolidează anumite resurse în beneficiul reciproc.

Pe măsură ce această formulă de colaborare se dezvoltă, parteneriatul își propune să seteze noi recorduri de performanță în România, considerând această piață ca pe un laborator de dezvoltare pentru soluțiile de mentenanță. Cu o echipă de 300 de specialiști în sisteme de acces, dintre care aproape 200 numai în România, Grupul EMI este pregătit acum mai mult ca oricând să își pună toată experiența la lucru pentru a-și servi cu devotament clienții, propunându-și ambițiosul scop de a atinge niveluri de servicii fără precedent în Europa.

Despre KADRA

Cu o experiență de 30 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de acces. Fie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță.

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Despre Grupul EMI

EMI este recunoscut ca lider global în industria sistemelor de acces industriale. De la înființarea sa în anul 2000, compania s-a specializat în furnizarea de soluții integrate de consultanță, proiectare, producție, instalare, mentenanță și service pentru soluții de acces industriale în diverse sectoare, inclusiv industrie, centre comerciale și centre logistice. EMI, în urma achizițiilor companiilor Decran și Access Systems din Belgia, operează facilități de asamblare în România și Slovacia, precum și capacități de service și mentenanță în România și Belgia.