Jeff Bezos rămâne cel mai bogat om din lume, după ce a rămas cu 75% din avere în urma divorțului

NewMoney 05/04/2019 | 11:18 Ştiri
Jeff Bezos rămâne cel mai bogat om din lume, după ce a rămas cu 75% din avere în urma divorțului

MacKenzie Bezos, fosta soţie a fondatorului şi directorului general al Amazon.com, Jeff Bezos, va lăsa acestuia 75% din participaţia cuplului la companie şi toate drepturile de vot, relatează Reuters.

Aceasta va renunţa şi la toate acţiunile deţinute la publicaţia Washington Post şi la compania constructoare de nave spaţiale Blue Origin, potrivit unui mesaj publicat joi pe Twitter.

Într-un document depus joi la autorităţile de reglementare se arată că MacKenzie Bezos va deţine circa 4% din acţiunile totale ale Amazon.com, în urma acordului de divorţ.

„Sunt recunoscătoare că  am finalizat procesul de dizolvare a căsătoriei mele cu Jeff, cu sprijin unul faţă de celălalt şi din partea tuturor celor care ne-au arătat bunătate, şi aştept cu interes noua etapă în care vom fi părinţi şi prieteni. Sunt mulţumită să îi acord toate acţiunile noastre la Washington Post şi la Blue Origin şi 75% din acţiunile noastre la Amazon şi drepturile de vot asupra acţiunilor mele, pentru a-i susţine contribuţiile la echipele acestor companii incredibile. Sunt nerăbdătoare să îmi pun în aplicare propriile mele planuri. Sunt recunoscătoare pentru trecut şi privesc înainte spre viitor”, a scris MacKenzie Bezos pe Twitter.

Acordul sugerează că Amazon va fi scutită de luptele din interiorul consiliului de administraţie care au avut loc la alte companii în urma separării proprietarilor.

Participaţia care îi va reveni lui MacKenzie la Amazon valorează circa 35,6 de miliarde de dolari, la preţurile actuale din piaţă.

Participaţia totală deţinută de cuplu la Amazon, în valoare de 143 de miliarde de dolari, i-a transformat în cei mai bogaţi oameni din lume.

Acţiunile Amazon au scăzut joi cu 0,4%, dar în ultimele 12 luni au avansat cu 28,6%, în timp ce indicele S&P 500 a crescut cu 8,6%.

Suma de aproape 36 de miliarde de dolari care îi va reveni soției lui Jeff Bezos reprezintă un nou record, stabilit la 20 de ani de la precedentul. Până acum, cel mai scump divorț a fost cel dintre comerciantului de artă francez Alec Wildenstein și soția sa Jocelyn, care a primit 3,8 miliarde de dolari în 1999.

Cu toate acestea, Jeff Bezos rămâne cel mai bogat om din lume. Fondatorului Amazon îi mai rămân peste 107 miliarde de dolari, suficient cât să îl depășească pe Bill Gates (96,5 mld. dolari) în top-ul bogaților lumii.


Sursă: News.ro

Foto: AFP/Mediafax