Iohannis a promulgat legea de înființare a Muzeului Ororilor Comunismului

NewMoney 25/07/2019 | 18:41 Ştiri
Iohannis a promulgat legea de înființare a Muzeului Ororilor Comunismului

Ministerul Culturii are la dispoziție 120 de zile pentru a elabora proiectul de hotărâre de guvern privind înființarea Muzeului Ororilor Comunismului, prevăzută de legea promulgată, joi de președintele Klaus Iohannis, relatează HotNews.

Potrivit actului normativ care a fost inițiat de senatorii și deputații PNL, Muzeul are ca obiectiv prezentarea realităţilor vieţii social-economice şi culturale din România în perioada 1945-1989, cu scopul informării corecte a publicului asupra abuzurilor, crimelor, torturilor asupra oponenţilor regimului comunist.

De asemenea, muzeul are ca scop colectarea, studierea, colecţionarea, conservarea, etalarea şi punerea în valoare a pieselor ce alcătuiesc patrimoniul Muzeului.

Patrimoniul Muzeului se constituie din colecţii de piese şi documente realizate în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, precum şi în colaborare cu alte instituţii publice, din piese provenind din transferuri, donaţii şi achiziţii, conform legii.