Infrastructura Netcity a ajuns la 1.520 km şi 20.300 de clădiri racordate în luna iunie

NewMoney 05/08/2019 | 10:38 Ştiri
Infrastructura Netcity a ajuns la 1.520 km şi 20.300 de clădiri racordate în luna iunie

Compania Netcity Telecom a anunţat, luni, că reţeaua metropolitană pentru fibră optică a municipiului Bucureşti, până la jumătatea anului 2019, a ajuns la 1.520 de kilometri de reţea subterană construită şi 20.300 de clădiri racordate în Capitală, de la începutul proiectului.

De la începutul anului 2018, până la final de iunie 2019, infrastructura Netcity a crescut cu peste 560 de kilometri şi s-au adăugat 7.500 de imobile racordate la reţea, potrivit companiei.

„După preluarea proiectului şi reluarea lucrarilor, în a doua parte a anului anului 2017, am lucrat în viteză şi tot mai eficient, pentru a dezvolta acest proiect de infrastructură necesar si benefic Capitalei, derulat din fonduri 100% private, menit să crească semnificativ calitatea infrastructurii de telecomunicaţii, gradul de confort şi siguranţa în oraş”, a declarat administratorul Netcity Telecom, Adrian Răcăşan.

În prezent, reţeaua Netcity acoperă bulevardele si zonele turistice principale ale Capitalei, iar lucrările continuă să avanseze, pe străzile secundare. În fiecare zi, peste 200 de persoane lucrează, pe diferite grupuri de străzi, la extinderea infrastructurii, potrivit companiei. Un record al evoluţiei Netcity s-a înregistrat în luna septembrie 2018, când reţeaua a avansat, în Bucureşti, cu nu mai puţin de 50 de kilometri.

În clasamentul străzilor din Bucureşti, care au cele mai multe imobile racordate, pe primul loc se află Şoseaua Giurgiului, cu 211 imobile, urmată de Calea Griviţei (185 imobile), strada Popa Nan (183 imobile), Calea Şerban Vodă (146 imobile) şi Calea Floreasca (133 de imobile). Pentru a susţine viteza de extindere şi obiectivele propuse, Netcity Telecom a informat că a făcut investiţii din fonduri 100% private, ce au depăşit veniturile obţinute din operarea reţelei.

Netcity Telecom a fost fondată în 2007 pentru construcţia şi operarea reţelei metropolitane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti „Netcity”, cu scopul de a facilita mutarea cablurilor aeriene în subteran.

Netcity Telecom face parte dintr-un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Electrogrup, Direct One, Nova Power & Gas, precum şi WESEE, reunit sub umbrela holding-ului E-INFRA.


FOTO: Pixabay.com