Încep lucrări de reparații în București pentru încălzirea din iarna 2022-2023

Andrei Dumitru 04/07/2022 | 13:12 Ştiri
Încep lucrări de reparații în București pentru încălzirea din iarna 2022-2023

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) SA anunţă că în această săptămână vor începe mai multe lucrări de reparaţii pregătitoare pentru sezonul de încălzire 2022 – 2023.

Astfel, având în vedere starea degradată a conductelor de termoficare şi faptul că aproximativ 70% din conductele reţelei primare au o vechime mai mare de 25 de ani, simultan cu perioada de oprire a CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate lucrări de reparaţii, a precizat compania într-un comunicat de presă transmis luni.

Este vorba despre:

  • şoseaua Fundeni – reparaţii la conducte cu diametrul de 600 mm
  • şoseaua Pantelimon – conducte cu diametrul de 400 mm
  • intersecţia Clea Călăraşi cu strada Labirint – conducte cu diametrul de 500 mm
  • bulevardul Camil Ressu – înlocuire a compensatorilor pe conducta cu diametrul de 500 mm.

De asemenea, în vederea pregătirii funcţionării noului CET Titan, după efectuarea probei de presiune, vor fi executate pe bulevardul Basarabia lucrări de înlocuire a unor conducte cu diametrul de 600 mm.

Apoi, pe bulevardul Theodor Pallady (spre Autostrada Soarelui) vor fi executate lucrări de reparaţii a conductelor cu diametrul de 500 mm.

Pe bulevardul Iancu de Hunedoara, deasupra Pasajului Victoria, vor fi lucrări de înlocuire a conductelor cu diametrul de 500 mm pe o lungime de aproximativ 100 de metri.

În zona Dimitrov, pe şoseaua Mihai Bravu vor continua lucrările de înlocuire a aproximativ 200 de metri de conductă cu diametrul de 700 mm.

Vor avea loc totodată lucrări pregătitoare începerii proiectului desfăşurat de Primăria Municipiului Bucureşti (prin asocierea companiilor Sicor- Elsaco) pentru executarea lucrărilor de înlocuire a conductelor cu diametrul 800 mm pe tronsonul cuprins între bulevardul Chişinău, strada Savu Marin, şoseaua Pantelimon.

De asemenea vor începe manevrele pentru trecerea alimentării consumatorilor arondaţi CTE Sud din CTE Progresu. Astfel, vor exista deficienţe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă de consum în sectoarele 2, 3, 4 şi parţial sectoarele 1 (zonele Aviaţiei şi Floreasca) şi 5 (zona Giurgiu). Efectuarea manevrelor de reconfigurare a traseului realimentare cu agent termic este influenţată de opririle din zonele unde echipele companiei efectuează în prezent lucrări de reparaţii sau reabilitare a conductelor de termoficare.

„Vă reamintim că funcţionarea sistemului de termoficare a fost influenţată în ultimele zile de oprirea, în cursul zilei de vineri, a CET Griviţa, tot pentru revizia anuală programată. Această oprire a impus efectuarea unor alte manevre pentru schimbarea alimentării cu agent termic a consumatorilor din cartierele Crângaşi, Giuleşti şi Griviţa din magistrale alimentate de centrala termică Casa Presei Libere şi CTE Vest. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren”, a precizat Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.